Witam
Pracuję z SolidWorks i muszę wymienić mój stary 17-calowy ekran!
Jaki rozmiar polecacie ?
Jaka rozdzielczość ?
Która marka ?
Znasz ciekawą ofertę ?
Witam
Pracuję z SolidWorks i muszę wymienić mój stary 17-calowy ekran!
Jaki rozmiar polecacie ?
Jaka rozdzielczość ?
Która marka ?
Znasz ciekawą ofertę ?
Witam
W sklepie znajdziesz to, czego szukasz:
http://www.lynkoa.com/store/fr/materiel.html
Witam
Mówię, że im większy, tym lepszy!
Osobiście jestem obecnie na 24".
Witam
Osobiście pracuję na ekranie o przekątnej 22". To dobry kompromis. Używam jednak drugiego ekranu 17" i jest to bardzo praktyczne.
Jeśli chodzi o markę i model. Myślę, że musimy iść w kierunku ekranów do stacji roboczych. Ponieważ mają zalety pod względem funkcjonalności, komfortu pracy: jasności, ustawień itp.
Pozdrowienia.
Powiedziałbym nawet, że 2 ekrany są jeszcze lepsze!
"Większe jest lepsze", nie zaniedbując przy tym rozdzielczości. Jaki jest Twój budżet?
Jakiego rodzaju projektowanie również wykonujesz: małe pojedyncze części czy duże maszyny z dużą ilością elementów ?
2 ekrany 24" !!!
Osobiście jestem na podwójnych ekranach w 22'
2 pochodzą od marki Compaq LA2306x
Nigdy nie miałem żadnych problemów, a dają dobre renderowanie.
Stosunek jakości do ceny Mam 2 IIyama 27 cali
Rozdzielczość HD 1920x1080
Ma taką samą rozdzielczość jak 24, ale pozwala na posiadanie dużych ikon i ładnej powierzchni roboczej
Cena około 300 € po promocji
w przeciwnym razie najbardziej techniczną rzeczą do zobaczenia jest
1- Rozdzielczość
2- Czas reakcji (1 ms jest wyraźny i jasny, 5 ms jest ciemniejszy i wygodny do przetwarzania tekstu)
Jeśli masz środki HP w 27 calach 2046x1920 przy 1 ms, to świetnie
Minimum 22 cale, 24 jest lepsze, 27 jest świetne
HP ZR iiyama asus itp.......
http://www.lesnumeriques.com/moniteur-ecran-lcd/comparatif-ecran-lcd-moniteurs-22-a-30-pouces-a240.html
http://www.graphic-reseau.com/photographie_francais/guide-achat-ecrans
Teraz wszystko zależy od Twojego budżetu
Aby zobaczyć, jak ekran obraca rozdzielczość, między innymi port USB
Co chcesz zrobić z tym ekranem
lub 2 ekrany
@+ ;-)
Osobiście mam 23-calową rozdzielczość HD, idealną dla mnie.
Do zobaczenia wkrótce
Uważaj z ekranem, który jest naprawdę za duży, pracowałem na 31 calach, jest bardzo dobry do prezentacji, ale jest okropny do pracy.
Dziś ekran o przekątnej 22, 23 lub 24 cali pozostaje bardzo dobrym kompromisem.
Mając doświadczenie z niepowodzeniami karty graficznej, mogę powiedzieć, że dla 2 ekranów korzystny jest podwójny procesor graficzny
moja konfiguracja: nvidia quadro a k2000 z 2783 IIyama dla solidworks i 600 z 2773 IIyama do wyświetlania plików PDF i folderów
Ekran o przekątnej 22/24 cala jest bardzo dobry, jeśli pracujesz na jednym ekranie (+1 ftomas dla zbyt dużego ekranu).
Osobiście radzę wziąć dwa ekrany, wtedy możesz bardzo łatwo zarządzać paskami narzędzi i przestrzenią roboczą.
Ogólnie rzecz biorąc, gdy używasz dwóch ekranów, używasz jednego dla obszaru graficznego oprogramowania, a drugiego (mniejszego, jeśli taki istnieje) dla wszystkich uzupełnień, modułów, powiększonych pasków narzędzi...
W każdym razie, zamiast brać jeden ekran, który jest za duży, zdecydowanie radzę wziąć dwa mniejsze!
Cdt
Joss
Powinieneś szczególnie sprawdzić swoją kartę graficzną, aby wiedzieć, czy możesz pracować z 2 ekranami.
Osobiście: 2 ekrany 24", jest dobrze!
Witam
24" nie jest zły, jeśli weźmiesz większy, musisz być daleko od ekranu, jeśli nie chcesz przyprawić o straszny ból głowy !!
Umieszczenie 2 ekranów na raz zmieni Twoje życie, jeden do codziennych zadań EXEL, E-MAILE, LYNKOA ... a drugi tylko solidworks, więc nie trzeba non stop opuszczać i podnosić szyby!!
++
Jeśli dobra karta i dobry proc
2 ekrany w 24 P to najlepsze
Stosunek jakości do ceny 2 ekrany 24 = 1 ekran 27
@+ ;-)
@stephane_88
Twój BUDJET
Ile masz na swój ekran?
Albo za ile jesteś skłonny kupić ekran?
Stamtąd możemy poszukać czegoś zoptymalizowanego
Czy zajmujesz się obrazami, zdjęciami, renderowaniem itp.?
lub po prostu projektuj z niewielką ilością renderingu
@+ ;-)
Moja mała opinia...
Rozmiar ekranu to wybór (niektórzy ludzie nie lubią zbyt dużych ekranów)
Z drugiej strony podwójny ekran ... Kiedy już go skosztujesz... Jest jednomyślny
Mój budżet to 200€.
Co sądzisz o marce VIEW SONIC, czy rozdzielczość jest lepsza?
Pracuję na zestawach, które nie przekraczają 2m. Z drugiej strony jest wiele małych części i.