Solidworks i pisanie CNC

Witam

mieliśmy (zawsze) problemy między pisaniem w SolidWorks a zastosowaniem go do CNC (Przekazane przez AlphaCam)

Problem polega więc na tym, że w alphacam, z identycznym problemem STEP i SLDPRT, zapisy nie działają. (Nóż zaczyna się po lewej stronie, a następnie przechodzi w prawo [Bezużyteczna podróż w obie strony] i nie kończy wpisów). Zmusza to mechaników do przepisywania wszystkich tekstów w AlphaCam, co nie jest ani szybkie, ani ekonomiczne.

Chciałem więc wiedzieć, czy kiedykolwiek spotkałeś się z tym problemem i jak go naprawiłeś (domyślam się, że jest to bardziej problem z AlphaCam niż SolidWorks .. ale nie mam pojęcia).

Dziękuję

Właśnie napisałem nie tak dawno i nigdy nie spotkałem się z problemem.

Z drugiej strony prawdą jest, że używam plików DXF, a nie STEP. Czy z formatem DXF masz ten sam problem?

Czy czcionki Solidworks są dostępne w alphacam?

Czy próbowałeś z wieloma czcionkami?

Od głowy do DXF to działa.

I znowu w mojej głowie, tak, mój kolega próbował dużo pisać SolidWorks (i w zasadzie dostępne na innych komputerach)

Witam 

Nie znam Alphacam, ale do programów CNC od SolidWorks polecam DriveWorks Express. W Internecie dostępnych jest wiele samouczków, które są bezpośrednio zintegrowane z SolidWorks i są bezpłatne.

Nie sądzę, żebyśmy mogli użyć czegokolwiek innego niż AlphaCam,

Problem z DXF-ami polega na tym, że w zależności od zapisów (de tête również od niektórych zapisów 3D), programy są o wiele za duże dla CNC.

Jeśli to możliwe, konieczne byłoby pisanie tylko z łukiem okręgu i linią prostą (bez splajnu).

Mono sw lub używam OLF SimpleSansOC

1 polubienie