Cze wszystkim. Czy można to zrobić tak, że gdy wywołam wartość "release", automatycznie pokazuje tekst "Dobry do produkcji". Wypróbowałem kilka funkcji, ale nie mogłem znaleźć właściwej . Obecnie używam wartości warunkowych z obowiązkowym przejściem bez internetu przez "znak wodny"
Inną opcją jest wywołanie tekstu i przycięcie jego części poprzez dodanie kodu, takiego jak na przykład w przypadku wyrażeń Autodesk Diesel
Przykład w Autocad ( Nie wiem, czy ta sama metoda istnieje w Solidworks ? ) :
Pole --> Wyrażenie diesel --> $(substr,$(getvar,ctab),1,2)
Cyfra 1 odpowiada pierwszemu znakowi Cyfra 2 odpowiada liczbie znaków, które należy wziąć pod uwagę. Tutaj odpowiada 1. i 2. Znak $(substr,$(getvar,ctab),4,3) przyjmie 4., 5. i 6. znak
Witam Narzędzia w pakiecie myCADtools mogą zapewnić Ci te rozwiązania. Mam tu na myśli w szczególności narzędzie SmartProperties, które umożliwia: - Konkatenacja właściwości - stosowanie reguł wyboru ciągów znaków - Korzystanie z grupy warunkowej z rozwijanym menu -itd... Wszystko to jest oczywiście w pełni konfigurowalne. Zobacz, co to narzędzie SmartProperties może dla Ciebie zrobić i spójrz na wszystkie inne narzędzia! https://help.visiativ.com/mycadtools/2021/fr/SmartProperties.html Pozdrowienia
Dzięki za informację. Chciałem znaleźć rozwiązanie za pomocą Edytora Formularzy Właściwości. Jeśli ktoś ma jakieś sztuczki ze standardowymi narzędziami SolidWorks.
Zrobiłem test. Myślę, że jesteśmy coraz bliżej rozwiązania. W twoim przykładzie Mat. wartość Wydanie zamienia się w Załącznik produkcyjny. Chciałbym wyświetlić zarówno słowo "Zwolnienie", jak i słowo "dobre do produkcji", wybierając jedno pole we właściwościach niestandardowych.