EDrawing - "Błąd podczas zapisywania pliku"

Witam

Przychodzę prosić o pomoc w temacie EDrawing.
Obecnie pracuję nad Solidworks 2022 SP05 i używam Edrawing SP05 do konwersji złożeń do HTML, aby moi koledzy mogli wchodzić w interakcje z modelem 3D bez konieczności posiadania dedykowanego oprogramowania.

Dlatego co tydzień przekształcam pliki SLDASM w HTML.

Wszystko działało bez zarzutu przez 4 miesiące i od zeszłego tygodnia nie można zrobić tej konwersji i pojawia się taki komunikat:

"Błąd podczas zapisywania pliku"

Oczywiście plik HTML się nie generuje i nie wiem skąd bierze się problem, wiedząc, że do tej pory działał dobrze.

Udaje mi się zrobić HTML z kilkoma mniej lub bardziej dużymi złożeniami, z zestawami routingu (potokami) również, ale dla niektórych węzłów (zespołów), które mnie interesują i na moim ogólnym modelu (fabrycznym) jest to niemożliwe.

Więc manipulacja działa, ale mam wrażenie, że przypadkowo.

Wykonałem najnowsze aktualizacje SOLIDWORKS i Edrawing, ale nic się nie zmienia.

Jeśli masz opinię na ten temat, jestem zainteresowany.
Z góry dziękuję.

Mikołaj

Witam;

Czy ten problem jest trwały?
Czy Państwa złożenia Solidworks zawierają komponenty wirtualne, elastyczne lub nierozwiązane?
Czy próbowałeś przekonwertować swoje pliki do Edrawing z Solidworks, a następnie zapisać je w HTML za pomocą Edrawing?

W domu napotkaliśmy duże problemy z wersją 2022 Edrawing+addon Solidworks (głównie powolne otwieranie). Zostało to rozwiązane za pomocą wersji 2023 Edrawing (bez dodatków). utknęliśmy przy Solidworks 2022.sp4.

Pozdrowienia.

2 polubienia

Witam @Maclane

Owszem, jest ona stała, ale po analizie i kilku testach powiedziałbym, że jest zlokalizowana na pojedynczym podzespole.

Używam modułu routingu, więc tak, mam wirtualne potoki komponentów. ale nie martwi się, ponieważ udaje mi się zapisać w HTML cały mój duży zestaw routingu.

Właśnie przetestowałem twoje rozwiązanie i nadal otrzymuję komunikat o błędzie.

Próbowałem też zrobić manipulację w trybie próbkowania na kilku podzespołach i nie miałem żadnych problemów, to działa. Więc albo jest jakiś podzespół / część, która jest konkretnie niewłaściwa, albo to mój węzeł w głowie się psuje, ale nie wiem dlaczego.

Przyjmuję do wiadomości Twoją uwagę na temat wersji SLDW i EDrawing

Cóż, znalazłem to, co było nie tak.
po wyizolowaniu podzespołu po podzespole udało mi się wyizolować część, która uniemożliwiała konwersję do HTML.
W tej części doszło do kilku połączeń innych części (wstawianie zewnętrznego komponentu typów części w części).
Usuwając ostatnio dodane, nie musisz się już martwić.
Zawsze mam w swoim pokoju fuzje monet, ale udało mi się wyizolować te, które sprawiły, że wszystko się zawaliło.
Powód, jeszcze tego nie wyjaśniam, ale rozwiązuje to problem po części dlatego, że były one używane głównie do celów estetycznych :slight_smile:

2 polubienia