Edrawing ipad

Witam

Oto moje zmartwienie, że wszyscy sprzedawcy mojej firmy mają iPady, chciałbym wysłać im moje pliki montażowe, ale napotykam kilka trudności:

Jeśli zrobię plik / opublikuję do edrawing --> nic się nie dzieje!!

-Jeśli zrobię plik / zapisz, jak to wybiorę .easm, plik zostanie utworzony, otwiera się na komputerach z edrawingem, ale nie na iPadach!

ponadto w edrawing tracę wszystkie tekstury (nie kolory)

Czy kiedykolwiek spotkałeś się z tym problemem?

Z góry dziękuję

Witam

Rozmawialiśmy już na ten temat:

http://www.lynkoa.com/forum/3d/tablette

S.B

Tak, ale to nie rozwiązuje mojego problemu, już próbowałem erysowania na iPadzie, kiedy kupiłem solidworks, poprosiłem mojego sprzedawcę o wygenerowanie dla mnie pliku z jednego z moich komputerów i zadziałało to bardzo dobrze, teraz chciałbym zrobić inne, ale...

Czy próbowałeś zrobić plik PDF 3D?

Przede wszystkim dziękuję za odpowiedzi

Problem z plikiem PDF 3D polega na tym, że oczywiście nie zarządza on teksturami, a sprzedawcy chcą ładnych rzeczy i tego, gdzie mogą ukrywać/pokazywać komponenty, przyjmować wymiary (co można zrobić w PDF) itp. eDrawing to robi, ale nie działa... grrrrrrr

Czy podczas publikowania rysunków w formacie E jest połączenie z Internetem? Czy zajrzałeś do ustawień SolidWorks?

EDrawing PC umożliwia bezpośrednie otwieranie sldasmów bez konwersji. Czy próbowałeś na iPadzie eDrawing?

Wyjaśnienie na wszelki wypadek: aby otworzyć sldasm na eDrawing, nie ma potrzeby posiadania sldprt, który go tworzy.

Rzeczywiście, podobnie jak Benoit, przetestuję, że eDrawing na iPadzie może bezpośrednio otworzyć natywny plik solidworks.

Witam

Czy próbowałeś korzystać z oprogramowania do rzeczywistości rozszerzonej? typu Augment czy inny?

Są one doskonale zarządzane przez Apple.

Powodzenia!

Czy uruchomiłeś Edrawings na maszynie, na którą próbujesz przekonwertować?

Ponieważ opcja "Opublikuj w Edrawings" musi otwierać Edrawings, jeśli nigdy nie była otwierana, może zostać zablokowana!

http://help.solidworks.com/2013/French/eDrawings/t_Creating_eDrawings_Files_Using_SolidWorks_Save_As.htm?id=e87ea396324a47b5b5c34a0a847ffa6a#Pg0

I sprawdź opcje zapisywania Edrawings w SolidWorks:

http://help.solidworks.com/2013/French/eDrawings/t_Creating_eDrawings_Files_Using_SolidWorks_Save_As.htm?id=e87ea396324a47b5b5c34a0a847ffa6a#Pg0

Witam

Spójrz na wersję SolidWorks i spójrz na wersję Edrawing.

FYI: Edrawing2013 otwiera SW2013 lub mniej, Edrawing2014 otwiera SW2014 lub mniej, i tak dalej.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi

A więc, aby odpowiedzieć na pytania

-Tak, mam połączenie z Internetem, kiedy publikuję wer edrawing.

-Edrawing został już uruchomiony na moim komputerze.

-Ustawienia solidworks wyglądają dobrze (próbowałem kilku kombinacji)

Mam początek odpowiedzi, zdaję sobie sprawę, że jeśli wyślę zestaw e-mailem, nie otwiera się, ale jeśli umieszczę go w iPadzie bezpośrednio przez iTunes, działa (z wyjątkiem tego, że tekstury są krzywe!!) Właśnie próbowałem z natywnym formatem solidworks i tam tracę tekstury!!

Jeśli chodzi o oprogramowanie do rzeczywistości rozszerzonej, nigdy go nie próbowałem, ale przyjrzę się mu dziś rano!!

Witam

Moje pytanie brzmi, w jaki sposób sprzedawcy otwierają plik na iPadzie?

Przez otrzymaną wiadomość e-mail lub na zdalnym serwerze, z którym się łączy?

W przypadku poczty to nie działa, ponieważ nie wiem, dlaczego edrawing nie może otworzyć pliku w imailu, lub iMail nie wywołuje edrawing.

Następnie na zdalnym serwerze nie działa dobrze w przypadku problemów z przeciążeniem przepływu (chyba)

Jedynym momentem, w którym udało mi się wyświetlić mój zestaw, była synchronizacja z moim komputerem (w zasadzie skopiowałem plik do iPada)

Nie próbowałem z małym autonomicznym dyskiem twardym Wi-Fi.

Witam

Skutecznie działa tylko przez iTunes (przynajmniej na IOS6), są tylko krzywe tekstury, których nie mogę rozwiązać.