Witam Państwa, chcielibyśmy wykorzystać erysunki do zastąpienia planów 3D w warsztatach kotłowych i montażowych, czy kiedykolwiek widzieliście warsztaty pracujące w ten sposób? A jakie są ograniczenia oprogramowania, chcielibyśmy zwrócić uwagę na wymiary, ale także lub inne elementy.
Myślę, że jest to praktykowane, nawet jeśli nigdy tego nie widziałem.
Adnotacje (wymiary i inne) mogą być wyświetlane w erysunku części:
Również w zespole edrawing można wyświetlić wymiary każdej części, ale jest to nieco niechlujne. Nawet po odizolowaniu jednej części adnotacje innych części są nadal wyświetlane.
Aby zidentyfikować w zespole, radzę nazwać sekwencją znaków, która pozwoli na filtrowanie w edrawing (kończące się na "_V"). Możesz również użyć kolorowego I, aby ułatwić zrozumienie:
Dla mnie najlepszą rzeczą jest wykonanie erysunków każdej obrabianej części i jednego z zespołu. Musisz "wyświetlić adnotacje" w oprogramowaniu przed wykonaniem eksportu, w przeciwnym razie nie pojawią się one
Witam
W warsztacie korzystamy z eDrawings, oprócz planów w formacie PDF.
Operatorom podoba się to, ponieważ mogą sprawdzić wymiary, których nie ma na planie, mają szybki obraz części, widoki przekrojów itp.
Myślę, że podobnie jak @yve, może to być dobry system, jeśli odpowiednio dostosuje się go do potrzeb.