Witam
Zabrałem studenta na lato i przyjechał ze swoją licencją edukacyjną, ponieważ nasze są już w użyciu.
Szybko zdaliśmy sobie sprawę, że wszystko, czego dotknie, staje się "licencją edukacyjną". Niedopuszczalne jest, abym przedstawiał moim klientom plany o charakterze edukacyjnym.
Więc odinstalowaliśmy jego zestaw i pójdzie do domu, ale szkoda została wyrządzona.
Oprócz pominięcia "zaznaczonych" planów (dużo czasu na nic) lub przechodzenia przez step lub innych ig (utrata konstrukcji, więc nie jest możliwa dla projektu w toku), jakie istnieje rozwiązanie, aby usunąć to oznaczenie?
Dziękuję Wam wszystkim
Yves
1 polubienie
Witam, jedynym innym rozwiązaniem jest napisanie do wsparcia, wypełnienie formularza, który przeniosą do Dassault wraz z częściami.
Następnie Dassault przestudiuje plik, aby sprawdzić, czy zgadzają się na usunięcie znaku wodnego, czy nie, a następnie, jeśli zaakceptują, wyślą Ci zmodyfikowane pliki.
Cdt
G.
Edycja: W załączeniu znajduje się obraz dokumentu, który musieliśmy wypełnić podczas problemu w domu. Cdt
capture.jpg
7 polubień
Witam
Jeśli zapiszesz te części w kroku i otworzysz je ponownie za pomocą funkcji featurworks, ponownie będziesz mieć swoje drzewo budowy. Featurworks rozpoznaje funkcje używane do tworzenia części w kroku.
Jeśli się nie mylę, możesz kliknąć prawym przyciskiem myszy znak wodny i ukryć go, ale nie da się usunąć logo ucznia z kawałków.
2 polubienia
Właśnie coś wymyśliłem, ale nie wiem, czy to działa. Spróbuj sprawdzić, czy możliwe jest uderzenie w znak wodny. Jeśli to możliwe, zastosuj warstwę defpoints, jeśli ją masz.
http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/slddxf/HIDD_ADDEDIT_LAYER.htm?id=c633d55245404eb7b3d0b1f92a4ca571
1 polubienie
@Ac cobra 427, twój pomysł nie jest zły, ale jest to prawo autorskie od Dassault. Zdziwiłbym się, gdyby tak łatwo było się po nim poruszać.
To powiedziawszy, nic nie stoi na przeszkodzie, abyś spróbował!! :)
Miłego weekendu.
G.
2 polubienia
Sztuczka dotycząca rysunków polega na wydrukowaniu za pomocą kreatora PDF w formacie obrazu (Jpeg) i wyretuszowaniu obrazu za pomocą gumki z programem Paint lub innymi.
1 polubienie
Myślę, że nie ma innych rozwiązań. Taki jest właśnie cel tego watergramu: uniemożliwić profesjonalistom korzystanie z wolnej licencji.
Rzeczywiście możesz spróbować za pomocą Solidworks, jak wskazano @G. , ale nie ma gwarancji, że będą one wrażliwe na przyczynę.
I bądź ostrożny, ponieważ obraźliwe części "zanieczyszczają" zespoły, w których są używane, które następnie stają się "licencjami edukacyjnymi", dopóki wspomniana część nie zostanie usunięta.
Krótko mówiąc, pozostaje tylko wziąć odwagę w obie ręce i zrobić wszystko od nowa ;)
1 polubienie
Jak @coin37coin mówi, kawałek łączy wszystkie pojemniki, montaż i rysunek.
1 polubienie
Dziękuję Wam wszystkim
Nadal zamierzam złożyć prośbę do Solidworks, ale bez większej nadziei i zamierzam przerysować części. Co jest niefortunne, ponieważ w międzyczasie studenci kontynuują pracę nad projektami papierowych zapiekanek...
3 polubienia