Lokalizacja lokalnego widoku skarbca

Cze wszystkim

Postanowiłem wezwać społeczność do usunięcia jednego z moich pytań. Obecnie jestem w trakcie instalacji ePDM w mojej firmie (SME 50 osób, BE około 10 stanowisk) i moje pytanie dotyczy lokalizacji lokalnego widoku skarbca.

Jeśli postępuję zgodnie z instrukcją administrowania oprogramowaniem, widok lokalny musi być rzeczywiście "lokalny" na dysku twardym każdego użytkownika, a nie w lokalizacji sieciowej. Pozwala to na zarządzanie dostępem i właściwościami plików (ekstrakcja), ale nagle, jeśli chodzi o wolumin pamięci masowej, każda stacja robocza obsługuje ten sam wolumen danych co serwer, prawda?

Jeśli zestaw danych CAD firmy reprezentuje 200 GB, to powinienem zarezerwować miejsce na każdej stacji roboczej o pojemności 200 GB, aby móc odbierać cały lokalny widok skarbca, czy też coś mi brakuje?

Dziękujemy za przyszłą pomoc.

Cdt.

> jeśli chodzi o ilość pamięci masowej, każda stacja robocza obsługuje ten sam wolumen danych co serwer, prawda?

Nie i na szczęście. Repozytorium automatycznie pobierze tylko te pliki, które są wyświetlane. Następnie dostępna jest opcja o nazwie "Wyczyść lokalną pamięć podręczną", która pozwala wyczyścić pamięć podręczną, jeśli stanie się zbyt duża. Możliwe jest również zrobienie tego automatycznie po uruchomieniu komputera, jeśli się nie mylę.

Edit: Na przykład obecnie na mojej stacji  roboczej jest tylko 650MB danych.

2 polubienia

Ale jak zwizualizować ilość danych lokalnych, ponieważ właśnie przeprowadziłem test, dodając krok o rozmiarze 250 MB w skarbcu, a następnie go archiwizując.

Bez kroku jest 450 MB danych, dodanie kroku, przejście do 700 MB, zarchiwizowanie kroku poprzez usunięcie kopii lokalnej i nadal widzę 700 MB danych.

Teraz nie muszę szukać we właściwym miejscu, ponieważ po prostu klikam prawym przyciskiem myszy Właściwości z eksploratora Windows na ikonę mojego skarbca i nie jestem pewien, czy robiąc to, mogę zobaczyć dane lokalne, ale dane skarbca....

Nie wiem, czy to jasne, ale dzięki za pomoc.

Teraz nie muszę szukać we właściwym miejscu, ponieważ po prostu klikam prawym przyciskiem myszy Właściwości z eksploratora Windows na ikonę mojego skarbca i nie jestem pewien, czy robiąc to, mogę zobaczyć dane lokalne, ale dane skarbca....

Rzeczywiście, w ten sposób możemy zobaczyć, co w sumie znajduje się w bagażniku, a nie to, co mamy lokalnie.

Żeby zobaczyć, co mamy lokalnie (ja używam niezbyt dobrej metody, nie wiem czy jest lepsza). Po prostu wykonuję "okna + R", a następnie wpisuję ścieżkę do mojego repozytorium i pierwszego folderu (nie katalogu głównego), w ten sposób:

"C:/MY SAFE/premier_dossier", a następnie kliknij "OK". Spowoduje to otwarcie folderu lokalnego, a nie tego w repozytorium, a następnie po prostu wróć do katalogu głównego, wybierz wszystkie foldery w repozytorium i wykonaj polecenie "Kliknij prawym przyciskiem myszy -> Właściwość". A przestrzeń będziemy mieli wykorzystywaną lokalnie przez bagażnik.

Mam nadzieję, że wyraziłem się wystarczająco jasno.

Edit: oto zrzut ekranu:

Gdy kliknę właściwość prawym przyciskiem myszy bezpośrednio na magistrali (możesz zobaczyć 34,5 GB)

Co tak naprawdę mam lokalnie

Co mam lokalnie po zrobieniu "Wyczyść lokalną pamięć podręczną"