Usuwanie materiału z giętych części

Witam

Teraz, gdy wyjaśniłeś mi, jak rozłożyć wygiętą blachę z estrusion.

Muszę wykonać przeprowadzki materiału, wiem, że w kawałku czystej blachy trzeba rozłożyć zagięcia, ale w tym przypadku nie mogę tego zrobić.

Z drugiej strony, jeśli usuwam materiał, wydaje się, że następuje to podczas spłaszczania.

Moje pytanie jest dość proste, czy to właściwa metoda? A może powinienem przemyśleć swoją konstrukcję.

Z góry dziękuję.

Pozdrowienia.

Sobota

Witam

Jeśli twoje usuwanie materiału wygląda dobrze na rozwoju twojego dzieła, nie przeszkadza to.

Czasami konieczne jest usunięcie materiału w rozwiniętej konfiguracji, gdy znajduje się on w jednej lub kilku fałdach.

Czy możesz zrobić zrzut ekranu, aby zobaczyć drzewo i 3D?

Thomas

1 polubienie

Witam

Wyślij nam swój plik lub zrzut ekranu swojego drzewa kreacji, abyśmy mogli lepiej zrozumieć/

Dziękuję

Pozdrowienia.

+1 @ Tomalam,rmorel

Obraz jest wart tysiąca słów

@+ ;-)

Proszę bardzo

dev_ext.jpg

Jeśli przeciągniesz swoje funkcje składania i rozkładania na dół wału, myślę, że to nic nie zmieni

aby sprawdzić, czy twoje podążają za twoim cięciem, rozłożysz się, teoretycznie dla mnie nie będą okrągłe

@+

2 polubienia

Witam

Dla mnie metoda jest dobra, jednak należy uważać, aby usuwać materiał za pomocą funkcji menu blachy, ponieważ istnieje specyficzna opcja "wyprostowania fałd" w cięciu.

W rzeczywistości po rozłożeniu, jeśli masz idealne koło, nie jest dobrze, wycięcie w okręgu faktycznie staje się lekko owalne po rozłożeniu, jeśli opcja jest zaznaczona (normalne usuwanie materiału)

@+

Tak, mam lekko owalne usuwanie materiału podczas rozkładania.

Co wydaje mi się normalne.

Pozdrowienia.