Usuwanie materiału przez środek okręgu

Ja bym się starał zrobić oś D 20 ze spadkiem, który kompensowałby istniejące nachylenie, ale może to nie być regularne

Krótko mówiąc, pomóż

Potwierdzam, że nie jest to regularne

gdy kładę nachylenie na osi zgodnie z kompensacją trochę, ale nachylenie jest zmienne na całej powierzchni

Witam

Na tej 2-giej krzywce starałem się przechylić okrąg D 20 +-1° na zewnątrz, aby skompensować nachylenie powierzchni do wewnątrz 

Nie jest idealny, ale na razie to moje jedyne rozwiązanie, ponieważ nie mogę modyfikować rysunku Michela, który jest dla mnie zbyt skomplikowany

Próbuję z pierwszą krzywką, właśnie spróbowałem, to nie działa

17_11_2021_camw_cm-010279_ref_3103170.sldprt
17_11_2021_camw_cm-010279_ref_3103170.sldprt

Hello@criss

czy możesz opublikować swoją część parasolid (nie wszyscy mamy tę samą wersję oprogramowania)

jeśli to możliwe, płaski i zakrzywiony, aby poznać promień

@+

Dobry wieczór @criss ,

Upieram się: Nie udało mi się wygenerować profilu w zadowalający sposób za pomocą funkcji usuwania zeskanowanego materiału:
- jeśli utrzymam skręt profilu na "Minimalne skręcanie" w opcjach, profil podąża za krzywą, ale powierzchnia ma nachylenie w stosunku do promienia prostopadłego do osi, jak zauważyłeś.
- jeśli wybiorę opcję "Wektor kierunkowy" poprzez wybranie Oś1, powierzchnia nie jest już nachylona, ale nie podąża ściśle za profilem.
Kolejny ciekawy element: profil zdefiniowany przez szkic "POINT 3D" jest dość wgnieciony, podobnie jak jego krzywizna. Myślę, że nie ułatwia to generowania powierzchni za pomocą funkcji skanowania; idzie lepiej, zmniejszając promień narzędzia "Boss.Extru.2".
Pytanie poboczne: nawet jeśli powierzchnia jest poprawnie wygenerowana przez SolidWorks, co stanie się z prawdziwym  walcem, który będzie musiał toczyć się po torze krzywki?

Postaram się zdefiniować część za pomocą funkcji nawijania.

Hello@tous

Właśnie opublikowałem obiekt testowy w moim poprzednim poście (SW18), mam nadzieję, że to pomoże, ponieważ nie mogę też otworzyć twoich plików@criss .