Pracuję nad zespołem przeznaczonym głównie do montażu przez nitowanie. To sprawia, że muszę zrobić wiele otworów na nity.
Metoda, którą przyjąłem, to: Zrób więc moje otwory w pomieszczeniu z funkcją usuwania materiału; W zespole utwórz szkic, przekształć elementy (otwory), a następnie usuń wyciągnięty materiał ze złożenia.
Zaletą tej metody jest jej dynamika, jeśli muszę przesunąć komponent, otwory następują po połączonej części.
Wadą jest cięższy pilnik. Szybko pliki otwierają się bardzo wolno, a nawet powodują awarię oprogramowania. Powiedziano mi, żebym unikał używania tej funkcji w zgromadzeniu, grałem, przegrywałem.
Więc moje pytanie brzmi, jak zrobić otwory wyrównane na dwóch częściach, w prosty i dynamiczny sposób?
Załączam film, na którym widać powolność oprogramowania i podgląd mojego montażu, aby naprawić pomysły. ! Bez tytułu (1)|wideo
Witam Dlaczego nie skorzystać z funkcji edycji komponentu z zespołu. Umożliwi to zachowanie otworów na nity z edytowanej części połączonej z inną częścią, nawet jeśli przesuniesz ten element.
Funkcja wspomagania wiercenia jest dokładniejsza niż usuwanie materiału. (co więcej, jeśli zmodyfikujesz 1 dołek, ma to reperkusje wszędzie) Mianowicie, zewnętrzne powiązania między montażem a częścią bardzo często obciążają i powodują wiele problemów do tego stopnia, że takie użycie jest w mojej firmie jak najbardziej zabronione. Powiedziałbym więc, że pomoc w wierceniu albo w części, jeśli wiercenie na części przed spawaniem, albo w zespole, jeśli odbywa się po spawaniu za pomocą szablonu, na przykład. Ogólnie rzecz biorąc, staramy się projektować tak, jak produkujemy część, jeśli to możliwe
Dziękuję, jest to rzeczywiście o wiele mniej kłopotliwe i o wiele bardziej płynne!
Nie miałem odwagi zmienić wszystkich usuwanych materiałów za pomocą pomocy wiertniczej, jak @sbadenis radziłeś, ale postaram się to zastosować w moich kolejnych projektach. Możliwe, że to jeszcze bardziej odciąży montaż
W przeciwnym razie może mieć inteligentne komponenty. W twoim przypadku włożenie nitu automatycznie spowoduje wykonanie otworu w obrabianym przedmiocie. Z drugiej strony, jeśli jest duża ilość nitów, istnieje również duża szansa, że będzie on ciężki.