Chcę zrobić pustą kopułę za pomocą solidworks 2015, pomysł polega na tym, aby zrobić pustą kopułę o ściankach o grubości 1,8 mm.
Nie mam problemu ze stworzeniem samej kopuły, ale nie mogę jej wydrążyć, moje użycie funkcji usuwania materiału sprawia, że powstaje i przetrwał tylko pierścień o średnicy kopuły...
Tak zaprojektowana część, zostanie wydrukowana za pomocą drukarki 3D...
Czy mógłbyś mi pomóc prawidłowo wydrążyć kopułę za pomocą SolidWorks...?
Aby spróbować zrobić moją kopułę za pomocą narzędzia do rewolucji, zrobiłem okrąg o żądanej średnicy za pomocą szkicu, następnie klikam na bossa z obrotem, następnie klikam na okrąg, a kreator mnie o oś obrotu, ale nie widzę, jak to ustawić...
Próbowałem również za pomocą funkcji powłoki (po zrobieniu mojej kopuły z funkcją kopuły) wynik nie jest tym, czego potrzeba.... (przechwycone na PC)
Ponieważ zamierzamy / nie możemy przeprowadzić szkolenia z oprogramowania na odległość, aby zapoznać się z podstawowymi funkcjami, zapraszam do skorzystania z samouczka zintegrowanego z oprogramowaniem (sekcja pomocy).
Nie jestem pewien, czy użycie funkcji do stworzenia półkuli jest najlepszą opcją.
Udało mi się zrobić pustą kopułę (zdjęcie w PJ) za pomocą funkcji powłoki, ale chciałbym zrobić 1 cm obwódkę wokół kopuły.
Problem polega na tym, że po utworzeniu obramowania (o grubości 1,8 mm) wgłębienie kopuły znika i gdy próbuję przerobić wgłębienie z funkcją powłoki, ale nie udaje mi się to z błędem konstrukcyjnym...
W przypadku obramowania stań na przedniej płaszczyźnie (lub na niej), utwórz prostokąt o długości 10 mm i żądanej wysokości (progil obramowania), a następnie wykonaj obrót (wyświetlając osie tymczasowe za pomocą przedniego T).
Dzięki za kawałek, powinieneś zrobić to samo ze średnicą 100 mm dla podstawy kopuły (obręcz 110 mm w zestawie) i 60 mm wysokości dla kopuły i nadal 1,8 mm grubości ścianki...
Przepraszam, że pytam ponownie, ale moją dziedziną jest tworzenie komputerów wbudowanych, a nie CAD z Solidworks... I naprawdę muszę iść do przodu z tym projektem, więc nie mogę sobie pozwolić na poświęcenie mu czasu (będzie to część dla samodzielnie pilotującego drona, do którego zajmę się elektroniką i programem...).
Potrzebowałbym wersji o średnicy 150 mm z obrzeżem 15 mm (nie dołączonej do 150 mm) oraz wersji o wysokości 60 mm ze ścianką 2 mm.
Ale mimo dziesiątek prób nie daję rady. Używałem solidworks w latach licealnych na kierunku Inżynieria, ale to było kilka lat temu...
W pokoju, który daje ci GT22, w drzewie tworzenia znajdują się dwie kolorowe ikony. Kliknij go dwukrotnie, a pojawią się boki. Teraz modyfikujesz je według własnego uznania, aby uzyskać żądaną część.