Witam, mam część standaryzacyjną, która pozwala mi usunąć materiał, ale muszę umieścić ten kształt w SolidWorks, aby usunąć materiał z materiału wyjściowego bez konieczności ponownego rysowania kształtu za każdym razem. Czy mógłbyś mi pomóc? Dziękuję
Witam
jeśli szkic już istnieje, po prostu skopiuj/wklej go, zaznaczając go i wykonując Edytuj>kopiuj, a następnie edytuj>wklej do nowej części.
Znalazłem odcisk palca wywołania funkcji, który robi to, co chcę, ale kiedy sprawdzam poprawność, mówi mi " operacja nie powiodła się z powodu geometrii ". Nie mogę rozwiązać tego problemu.
Witam
jeśli dobrze rozumiem Twoją potrzebę, mogę odesłać Cię do tego filmu na YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=5gB_XNWuN8)
Celem jest jednokrotne narysowanie z parametrami, które w razie potrzeby sterują inną zmienną.
a następnie zapisz swoją pracę jako " funkcję biblioteczną ".
Mam nadzieję, że dobrze odpowiedziałem na twoje pytanie!
Film nie jest już dostępny
Tak, przyjrzę się temu
Film jest interesujący, ale to funkcja odcisków palców jest tym, co naprawdę interesuje mnie w tym, co chcę zrobić. Ale nadal mam ten problem z geometrią, który uniemożliwia mi sprawdzenie poprawności funkcji. Czy może to wynikać z tego, że mam kilka warstw, które się przenikają?
Witam
Czy zdajesz sobie sprawę z funkcji nadruku na poziomie montażu, czy w każdej z części, w których konieczne jest usunięcie tego kształtu?
Inna sugestia:
Zamiast korzystać z funkcji Impression, użyj funkcji Wstaw część... Następnie użyj funkcji łączenia w trybie odejmowania.
Jeśli chodzi o montaż, to zrobiłem kilka testów i to ze względu na krzyżujące się boki, ale od czasu do czasu przetestuję Twoje sugestie.