Witam
Pobrałem ten krok (patrz załącznik) za pośrednictwem tego linku:
http://products.ensto.com/catalog/15086/product/22106/OABP304013G_ENG1.html
ale problem polega na tym, że z SW nie mogę z nim pracować, ponieważ chciałbym zrobić usunięcie materiału, aby zostawić miejsce na złącza.
Czy mógłbyś mi pomóc?
Dziękuję
oabp304013g_pk2.stp
W jaki sposób jest to blokowane ? Właśnie go otworzyłem i zapisałem bez trafienia!!
2 polubienia
coyote
2 Wrzesień 2014 14:32
3
Witam
Jedna z twoich części znajduje się na powierzchni, musisz zacząć od przekształcenia jej w objętość. Drugi jest bezpośrednio przekształcany w objętość.
@+
Edycja: aby to zrobić, uruchom diagnostykę importu na tej powierzchni.
2 polubienia
bart
2 Wrzesień 2014 14:36
4
Jak wspomniano powyżej, należy go przekonwertować tak, aby był w całości objęty.
Następnie sporządź plan w żądanym miejscu, aby usunąć materiał.
1 polubienie
To największa część, o którą się martwię.
Rzeczywiście, nie mogę go przeliczyć na objętość. Nawet jeśli zastosujesz do niego diagnostykę importu.
Czy mógłbyś spróbować?
Dziękuję wszystkim za rady
bart
2 Wrzesień 2014 14:49
6
Postaram się, jak wrócę do domu i odeślę Ci to z powrotem ;)
W załączeniu znajduje się poprawiony element!
Usuwanie materiału zawsze jest zaskakujące, ale dzięki funkcji podziału działa!
oabp304010b-poprawny.sldprt
2 polubienia
coyote
2 Wrzesień 2014 14:50
8
Ponownie
Diagnoza umożliwia dostrzeżenie problematycznych powierzchni (czoło otworu wgłębnego w 4 otworach mocujących skrzynki). Musisz więc je przerobić lub usunąć, jeśli ich nie używasz. Następnie zszyj wszystko razem, aby uzyskać objętość.
@+
1 polubienie
coyote
2 Wrzesień 2014 14:56
9
Ponownie
Patrząc na część wysłaną przez @David być 3, zdaję sobie sprawę, że nie mam takiej samej rekonwalescencji. Mam zespół składający się z 2 części, z czego jedna znajduje się na powierzchni.
Myślę więc, że musisz zacząć od przyjrzenia się włączonym opcjom importu. Na przykład, zaznaczając opcję importu Brep, mam jeszcze więcej wyników.
@+
To działa
Dziękuję Davidowi be3 zdjąłeś belkę z mojej stopy.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc
1 polubienie
remrem
3 Wrzesień 2014 11:53
11
Cześć Sebatsien,
W celu ułatwienia czytania tego pytania przez przyszłych użytkowników, oraz aby nagrodzić uczestników tego wątku.
Wybierz najlepszą odpowiedź, ponieważ wydaje się, że Twój problem został rozwiązany.
Dziękuję.
1 polubienie