Usuwanie ikon z odwróconymi wiązaniami wyrównania

Witam

Wszystko jest w tytule, chciałbym usunąć tę małą ikonę po nałożeniu ograniczenia na solidworks 2020.

Czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z tym problemem?

Slts (Slts)

2020-10-21_08h46_58.jpg

Witam

jest to nowa funkcja na rok 2020, która pozwala nie otwierać podmenu (trochę tak, jak gdy tworzysz  ograniczenie za pomocą szybkiego paska styku ==> wybór części A==)> CTRL ==> wybór części B. Powoduje to domyślne umieszczanie części, z wyjątkiem tego, że czasami są one w złym kierunku.
Ta ikona znika, gdy tylko zatwierdzisz ograniczenie lub klikniesz coś innego lub w pustce

@Tous Oglądaj tutaj o 0:44     ;-) ;-)

Pozdrowienia

PS: istnieje wiele nowych sposobów na wykonanie ograniczeń w wersji 2020, które oszczędzają dużo czasu, na przykład nie trzeba już otwierać części, aby skopiować ją do ASM itp.... Na przykład wybieramy otwór części, która ma zostać zmontowana, a przytrzymując część i przesuwając ją po zespole, zidentyfikuje wszystkie otwory, które pasują do wyboru i ustawi część a priori. Jest to bardziej wyrafinowane niż to, co istnieje w wersji 2019, takie jak wyśrodkowanie na profilu.

Dzięki za info.

Z mojej strony jest to denerwujące, ponieważ po wykonaniu moich ograniczeń muszę kliknąć raz w pustce, aby móc kontynuować, więc kiedy łączę kilka ograniczeń, szybko staje się to denerwujące.

Dobrze, że solidworks dodaje opcje, ale lepiej byłoby móc je również usunąć....

W końcu myślę, że nie miałbym innego wyjścia, jak tylko przyzwyczaić się do tego nowego gadżetu, który z mojej strony jest bezużyteczny.

1 polubienie

@gwygwy ;-) ;-)

W rzeczywistości nie ma potrzeby klikania w pustkę (odpowiadałemtylko na twoje pytanie, jak sprawić, by zniknęła), gdy tylko zrobisz coś innego (np. zrobisz inne ograniczenie lub jakąkolwiek inną akcję, zniknie ona sama), ponieważ ta funkcja jest powiązana tylko z ostatnim zestawem ograniczeń.

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Aby upewnić się@gwygwy  czasami ikona nie znika, pozostaje nawet na ekranie tła oprogramowania po zamknięciu zespołu.

1 polubienie

Trzeba trochę poczekać, zanim ona zniknie i właśnie ten krótki czas, kiedy jest obecna, przeszkadza mi.

Ponieważ po utworzeniu ograniczenia ta ikona podąża za myszą i kiedy chcę kliknąć twarz lub coś innego, nie mogę.

Podobnie jak w załączonym filmiku, na końcu mam ochotę kliknąć na twarz, ale ta ikona mi to uniemożliwia i muszę ponownie kliknąć w twarz, aby została wybrana.

2020-10-21_12h48_47.mp4
1 polubienie

Aby zniknął na stałe:  po prostu kliknij prawym przyciskiem myszy na pasku narzędzi -> Dostosuj i odznacz "Pokaż odwrotne wyrównanie" (patrz Załącznik )

e2.png
1 polubienie

Problem został rozwiązany za pomocą aktualizacji SP5 2020

1 polubienie