Usuwanie przezroczystości podczas edycji części w trybie ISOLATED

W przypadku Solidworks 2014 SP2.0, gdy izoluję dwie części w złożeniu, a następnie edytuję jedną z dwóch części.

Chciałbym, aby praca, która nie jest edytowana, nie była przezroczysta (patrz załączony plik)

Ta opcja jest dostępna, gdy pomieszczenia nie są izolowane, ale w trybie izolowanym, gdzie jest opcja?

editer_une_piece_isolee.jpg

Wypróbuj piątą ikonę na ekranie reprezentującą 3 prostokąty (młody, zielony i niebieski) "Przezroczystość zespołu".

Edycja: Ups, rzeczywiście polecenie jest aktywne, ale nie działa, gdy izolujesz części. A ja jestem w 2013 roku... Błąd zarejestrowany w SolidWorks?

Witam

Dlaczego nie wyłączyć całkowicie przezroczystości podczas edycji części.

Narzędzia/Opcja/Wybór wyświetlania

@+

edition.png
1 polubienie

Może tworząc stan wyświetlania, ale poza tym nie widzę

http://help.solidworks.com/2013/french/SolidWorks/sldworks/t_Creating_a_New_Display_State.htm?id=3ee1262850904943bf16c5f4fd0c0140#Pg0

Głupie pytanie, ale jaki jest z tego pożytek

Edytuj część w trybie izolowanym.................. Po prostu otwórz, prawda?

@+ ;-)

Myślę, że to błąd, jak mówi benoi.lf... Ponieważ w trybie izolowanym nie pojawia się żadne nieprzezroczystość, nawet przy zaznaczonych odpowiednich opcjach.

transparence_vs_opaque.jpg

Czasami, podczas pracy w ogromnym złożeniu, trzeba odizolować dwie części, aby odnosiły się do siebie,

Więc w tym momencie używamy tej metody. Osobiście go nie używam, pytanie do kolegi.

1 polubienie

Ponownie

Ha tak, rzeczywiście.

Czy nie było tak w starszych wersjach?

Jeśli tak, należy zgłosić te informacje swojemu sprzedawcy, aby mógł on zgłosić błąd do SolidWorks.

@gt22: Edycja części pozwala na dokonanie modyfikacji z poziomu złożenia, a w szczególności na dołączenie do innej części zespołu, a izolacja pozwala na pozostawienie na ekranie tylko "n" części, których to dotyczy, zamiast oglądania całej maszyny. Uważam więc to podejście za bardzo logiczne, prawda?

@+

Nie wydaje się, aby był to prosty błąd , ponieważ kiedy sprawdzam ponownie, mam odwrotny problem @tsimard: kiedy edytuję izolowaną część, jest ona z konieczności nieprzezroczysta i nie mogę uczynić jej przezroczystą.