Zapisywanie dodatkowej aktualizacji w pliku PDF

Cze wszystkim

Pracuję na SolidWorks 2020. Często nie mogę zapisać moich rysunków w formacie PDF. 

Plik -> Zapisz jako -> PDF , a kiedy zapisuję, nic się nie dzieje.

Czy kiedykolwiek miałeś ten problem? Czy istnieje inny sposób na eksport do formatu PDF?

Witam 

Znalazłem też ten sam problem , próbujesz  za pomocą pliku -> drukuj -> wybierz nazwę Microsoft Print to PDF.

capture.jpg

Witam

Istnieje inne rozwiązanie niż eksport, jest to drukowanie na drukarce (adobe pdf, foxit...)

Witam

Pracuję na SW 2018 SP4, tak, miałem już ten problem,...

Musisz sprawdzić, czy Twoja drukarka PDF  lub inna drukarka, która umożliwia tworzenie plików PDF, jest zainstalowana na Twoim komputerze...

Informuj mnie na bieżąco @+.

AR.

Witam

Czy masz problem na wszystkich poziomach? Wielkie strzały?

Jeśli dotyczy to dużych rysunków, ponieważ jesteś w SW2020, radzę otworzyć rysunek w  trybie zawijania.

Co masz jako zdefiniowany czytnik PDF?

Miałem foxit phantome PDF jakiś czas temu i powodował problemy z Solidworks 2017.

Cdlt powiedział:

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi!

Więc tak, mogę eksportować, drukując jako PDF (ale format nie jest automatycznie następujący, tak jakby zapisywał plik PDF).

Ten problem występuje dla wszystkich rysunków (od najprostszych do najbardziej złożonych).

Mam Adobe jako mój czytnik PDF.

Ten problem nie występuje cały czas, ale kiedy już wystąpi, zaoszczędzę przy drukowaniu.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam.

Witam

Zwykle nie trzeba się tym wszystkim martwić.

Format pliku PDF (standard adobe) jest natywny w oprogramowaniu od co najmniej sześciu lat.

jak to zrobić. Zapisuję swój plan w formacie SLD, a następnie natychmiast proszę o zapisanie go w formacie PDF, wybierając ;PD F, tak jak wybrałbym każdy inny format, taki jak STEP itp.

I SW, który zarządza, a nawet uruchamia Adobe, jeśli chcę do wizualizacji i weryfikacji.

Po co więc to komplikować, skoro możesz to uprościć dzięki gwarantowanemu formatowi PDF.

Pozdrowienia

PS: dodatkowe ustawienie jest jak na rysunku, ale z mniejszymi problemami, jeśli ośmielę się tak powiedzieć : co nie jest mniej więcej tym samym, ponieważ jest plus ;-)    NOooooonnnn nie uderzaj w głowę

3 polubienia

+1 @ Zozo 

@+