Zapisz niestandardowe modyfikacje rekwizytów dokonane w "Wizualizacji"

Witam

Używam narzędzia do wizualizacji, aby edytować niestandardowe właściwości części ze złożenia. Zaletą jest szybkość i wygląd pomieszczenia obok.

Jednak kiedy rejestruję swój zespół, modyfikacje części nie są brane pod uwagę, z rzadkimi wyjątkami.

Wszystkie elementy są w trybie rozwiązanym.

Opcja "zapisz wszystko" nie jest bardziej skuteczna.

Czy masz ten sam problem?

Dziękuję

Witam;

Do tego problemu odniesiono się w wydaniu 2018 Solidworks. Do tej pory nie został rozwiązany (Solidworks 2021) i szkoda.

Muszę przyznać, że było to bardzo praktyczne. I w tej chwili nie znam żadnych skutecznych alternatyw.

Szukam bazy wiedzy związanej z tym problemem, ale nie mogę połączyć się z portalem Solidworks (tam też mają do wykonania pewne prace korekcyjne...).

1 polubienie

Cóż za rozczarowanie!

Dziękuję Maclane za odpowiedź.

(czy powinienem kliknąć na "Ta odpowiedź rozwiązała mój problem"?)

Witaj Yve;

Jeśli klikniesz "ta odpowiedź rozwiązała mój problem", to zależy od Ciebie, problem nie został rozwiązany, ale Solidworks nie wydaje się spieszyć ze znalezieniem rozwiązania. Zapobiegnie to jednak nękaniu przez LYNKOA, który tak naprawdę nie lubi nierozwiązanych dyskusji.

Nie mogę już nawet znaleźć prośby o rewizję w tym temacie. (SR, a nie KB, jak wspomniano w mojej poprzedniej wiadomości)

Bardzo mały trop chociaż, (pomoc SolidWorks 2020), ale tak naprawdę w to nie wierzę....

https://help.solidworks.com/2020/french/SolidWorks/sldworks/t_Viz_Changing_Properties.htm#zes1450446630544

Pozdrowienia.

2 polubienia

Rzeczywiście, zmiana materiału jest dobrze uwzględniona.

A jeśli w tym samym czasie zmienisz właściwość niestandardową, to też działa.

Nie jest to łatwe, ale i tak może być najlepsze.

ERATUM : Jeśli chodzi o kursywę, to też nie działa...

Dziękuję

Odpowiedz na zgłoszenie, które rozpocząłem w tym samym czasie co ten temat:

Zgodnie z opiniami SOLIDWORKS, jest to rzeczywiście błąd zgłoszony w 2017 roku i oznaczony jako rozwiązany dla wersji 2022 SOLIDWORKS, (SPR: 1134878 - 'Nie można zachować zmiany właściwości niestandardowej w kolumnie Wizualizacji złożenia')

Jak określono w odpowiedzi dewelopera, na dzień dzisiejszy nie będzie innych obejść niż dwie modyfikacje nieruchomości bezpośrednio w pomieszczeniu

Witam

Oto makro zaproponowane przez d.rogera, które w pewnym stopniu kompensuje błąd narzędzia do wizualizacji

Dziękuję mu!

1 polubienie