Rejestracja ciała

Witam!

Tworząc schody z centralną podłużnicą, muszę wyeksportować moje rury z podłużnicy do IGS, aby wysłać je do cięcia laserowego, muszę je również zapisać 1 na 1 za pomocą funkcji zapisu ciał i umieścić każdą równoległą rurę z powrotem do osi xyz, w przeciwnym razie moje oprogramowanie do cięcia tego nie rozpoznaje. (Pracujemy z chińskim oprogramowaniem TubeT laser....)

Czasami rejestracja ciał przebiega bezproblemowo, ale czasami pojawia się ten komunikat (C:/programfiles/solidworkscorp/solidworks/.sldprt. Powyższa nazwa pliku jest nieprawidłowa) i nie mogę zapisać tak, jak chcę. Czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z tym problemem?

W załączeniu znajduje się zrzut ekranu, który nie jest zbyt wyraźny

2020-11-13.png
1 polubienie

Cześć Benjamin

Taki pomysł!

Twoje oprogramowanie jest chińskie i być może nie dostarczyło wszystkich znaków Unicode. Kiedyś dałem się tak nabrać na kawałki z Turcji, które używały nietypowych znaków na naszych szerokościach i długościach geograficznych.

Staraj się pisać wszystko wielkimi literami (bez akcentowanych liter) bez białych znaków (do zastąpienia przez -  ). Możesz przymierzyć na krnąbrnej części :-)

Pozdrowienia

5 polubień

Witam @Zozo_mp 

Próbowałem twojej sztuczki, ale to też nie działa

Witam 

Można spróbować przejść do folderu solidworks (C: progamfiles/Solidworkscorp/solidworks) 

Kliknij prawym przyciskiem myszy folder ->Właściwości -> zakładka Zabezpieczenia ->Edytuj i wybierz "pełna kontrola" ważny, zamknij i przetestuj,

Jeśli to nie zadziała, wykonaj operację, wracając do folderu solidworkscorp 

Miłego dnia 

1 polubienie

Udało się! Dziękuję bardzo @theo.cuadrado 

1 polubienie