Rejestracja zestawu .sat w oprogramowaniu: brakuje niektórych części

Witam

W zespole SW, gdy zapisuję go w .sat w celu przesłania do Autocada, zdarza się, że wynikowy plik .sat nie zawiera wszystkich części zespołu.

Czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z tym pb? Nie wydaje się to być systematyczne, ponieważ przeniosłem już inne zespoły do .sat i cała geometria została odzyskana.

Jeśli zapiszę w .step, w szczególności na tym montażu, też jest problem.

Z góry dziękuję

Naklis powiedział:

Czy nie usunąłbyś / ukrytych / niewidocznych części przy każdej okazji?

Czy brakujące części nie różnią się niczym od innych części? Czy nie są to części importowane lub części z powierzchniami?

Witam

Dziękuję za odpowiedzi

Nie, te elementy nie są niczym szczególnym: są dobrze wyeksponowane i nie są ukryte. Zostały one stworzone w SW. Jedyna różnica polega na tym, że wykonałem operacje na zespole, takie jak usuwanie materiału, ale wydaje się, że nie pochodzi stamtąd, ponieważ przeprowadziłem test, usuwając funkcję.

Odtworzyłem też montaż z części, ale pb nadal ....

Witam

Na początek możesz wykonać test, otwierając SAT z oprogramowaniem, aby sprawdzić, czy problem pochodzi z oprogramowania lub Autocada. Jeśli części są widoczne po otwarciu za pomocą oprogramowania, może to być spowodowane ustawieniem programu Autocad.

Czy próbowałeś zmienić materiał części. Mi się to już zdarzyło, szczególnie w przypadku materiałów transparentnych takich jak PVC czy PMMA.

Jednocześnie na wszelki wypadek sprawdź opcje eksportu.  W załączniku znajdziesz mój.

Nie mam już problemu od czasu SP04 na SW 2015.

Miłego dnia.

options_dexport_en_sat.jpg

Witam

Dziękuję za tę nową odpowiedź i propozycje: Usunąłem materiał, ale nie działa lepiej.

Pb jest dobry przy zapisywaniu .sat w SW, ponieważ zgodnie z propozycją, jeśli ponownie otworzę, zespół nie jest kompletny: widoczna jest tylko pierwsza część definiująca zespół (część w wiązaniu (f)). Pozostałych 4 tam nie ma.

Jeśli chodzi o opcje, to też bez efektu. Próbowałem również z opcją zapisywania wielu części ciała w jednym ACIS, ale to też nie działa

Miłego dnia wszystkim

Naklis powiedział:

Witam

Z pomocą wsparcia znaleźliśmy rozwiązanie mojego problemu: wynikał on z tego, że przez pomyłkę nadałem tę samą nazwę mojemu montażowi i części zawartej w tym zespole.

W rezultacie, zapis satu lub kroku ograniczał się do pojedynczej części noszącej nazwę zespołu.

Zmieniając nazwę części, pb został rozwiązany.

Najlepsze życzenia na 2016 rok

Naklis powiedział: