W zespole SW, gdy zapisuję go w .sat w celu przesłania do Autocada, zdarza się, że wynikowy plik .sat nie zawiera wszystkich części zespołu.
Czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z tym pb? Nie wydaje się to być systematyczne, ponieważ przeniosłem już inne zespoły do .sat i cała geometria została odzyskana.
Jeśli zapiszę w .step, w szczególności na tym montażu, też jest problem.
Nie, te elementy nie są niczym szczególnym: są dobrze wyeksponowane i nie są ukryte. Zostały one stworzone w SW. Jedyna różnica polega na tym, że wykonałem operacje na zespole, takie jak usuwanie materiału, ale wydaje się, że nie pochodzi stamtąd, ponieważ przeprowadziłem test, usuwając funkcję.
Odtworzyłem też montaż z części, ale pb nadal ....
Na początek możesz wykonać test, otwierając SAT z oprogramowaniem, aby sprawdzić, czy problem pochodzi z oprogramowania lub Autocada. Jeśli części są widoczne po otwarciu za pomocą oprogramowania, może to być spowodowane ustawieniem programu Autocad.
Czy próbowałeś zmienić materiał części. Mi się to już zdarzyło, szczególnie w przypadku materiałów transparentnych takich jak PVC czy PMMA.
Jednocześnie na wszelki wypadek sprawdź opcje eksportu. W załączniku znajdziesz mój.
Dziękuję za tę nową odpowiedź i propozycje: Usunąłem materiał, ale nie działa lepiej.
Pb jest dobry przy zapisywaniu .sat w SW, ponieważ zgodnie z propozycją, jeśli ponownie otworzę, zespół nie jest kompletny: widoczna jest tylko pierwsza część definiująca zespół (część w wiązaniu (f)). Pozostałych 4 tam nie ma.
Jeśli chodzi o opcje, to też bez efektu. Próbowałem również z opcją zapisywania wielu części ciała w jednym ACIS, ale to też nie działa
Z pomocą wsparcia znaleźliśmy rozwiązanie mojego problemu: wynikał on z tego, że przez pomyłkę nadałem tę samą nazwę mojemu montażowi i części zawartej w tym zespole.
W rezultacie, zapis satu lub kroku ograniczał się do pojedynczej części noszącej nazwę zespołu.