Zapisywanie plików i błąd

Cze wszystkim!

Od wczoraj mam duży problem z Solidworks, którego nigdy wcześniej nie miałem.

Pracuję na części blaszanej ze zintegrowanymi wkładkami dzięki funkcji "wstaw > części". Żeby wszystko wyjaśnić, chcę wymienić jedną wkładkę na inną , wyjmuję ją, a wkładam nową. Klikam na dyskietkę, aby zapisać, zamykam swój kawałek i pojawia się następujący komunikat: "Zapisz zmodyfikowane dokumenty: Jeden lub więcej dokumentów zamkniętych w wyniku tej operacji zostało zmodyfikowanych, z 2 opcjami: 1) Zapisz wszystko lub 2) Nie zapisuj"

Jeśli kliknę "zapisz wszystko", mój plik się nie zamknie, jeśli kliknę "Nie zapisuj", plik zostanie zamknięty, ale zmiana nie zostanie uwzględniona...

To dość zaskakujące, gdy mam prośbę o rejestrację, podczas gdy już nagrałem przed zamknięciem mojego pokoju. Zauważyłem też, że kiedy otwieram swój pokój, otwiera się również wkładka zintegrowana z tym pokojem.

To mnie bardzo utrudnia, ponieważ wszystkie wprowadzone zmiany przepadają, nie mogę iść naprzód w mojej pracy><

Dziękujemy za Twoje opinie i/lub odpowiedzi.

Witam

Myślę, że musimy zerwać z zewnętrznymi odniesieniami, zobacz tutaj:

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/HIDD_LIST_EXTREFS.htm

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/Locking_and_Breaking_External_References.htm

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedź, właśnie próbowałem, zawsze ten sam problem...

Witam

Kiedy klikniesz "zapisz wszystko", to nie jest kwestia czasu rejestracji?

Inna opcja, która mi się przydarzyła: okno otwiera się na zewnątrz ekranu i prosi o walidację. Rozwiązanie: jeśli 2 ekrany łączą się tylko jeden, w przeciwnym razie zmień wyświetlacz

Aby uzyskać więcej informacji, musi być on nadal powiązany z odniesieniami zewnętrznymi.

Próbuję edytować część w zespole nadrzędnym i otrzymuję następujący komunikat: "ta część ma funkcje zdefiniowane w kontekście innego zespołu (...) Można edytować część, ale nie można tworzyć odniesień zewnętrznych do komponentów w bieżącym złożeniu."

Nie widzę problemu z terminem rejestracji. Próbowałem wyświetlić obraz na jednym ekranie i nie mam otwartego innego okna, nadal mam ten sam problem...

Myślę, że zrobię tę sztukę jeszcze raz, zajmie mi to mniej czasu niż torturowanie umysłu, mając nadzieję, że zadziała >< problem polega na tym, że to samo dzieje się z moim kolegą...

Dziwne, że "zrywanie zewnętrznych odniesień" nie rozwiązuje problemu.

Czy można mieć kompozycję na wynos do testu?

W przeciwnym razie tak, prawdopodobnie szybciej jest przeprojektować pomieszczenie...

Witam, nie wiem, czy masz skarbiec archiwum, ale archiwizacja i ponowne rozpakowanie pliku uratowało mnie kilka razy przed podobnymi problemami.

Pozdrowienia

Nie mogę dostarczyć kompozycji na wynos, ponieważ jest to profesjonalny montaż dla mojej firmy... Zrobiłem to na swoim komputerze lokalnie obserwuję ten sam problem, a mój kolega też na innych zestawach... Zwariujemy!

Nie mamy skarbca archiwizacyjnego, z wyjątkiem systemu indeksu ewolucji zgodnie z naszym postępem.

Dziękuję za odpowiedzi w każdym razie, nawet jeśli problem nadal występuje.

Czy jesteś pewien, że nie masz połączenia między swoimi 2 komputerami? Pracujesz nad tym samym projektem? Czy stara i nowa wkładka mają tę samą nazwę, tę samą konfigurację?

Próbowałem:

Utwórz spawaną część konstrukcyjną, wsuń w tę część => utwórz część pochodną.

Wykręć i zastąp ją inną

Zamknij i zapisz => nie ma problemu w SW2015

Z jakiej wersji Solidworks korzystasz???? ponieważ z 2012 miałem kilka problemów z importem części! Na szczęście spora część tego problemu została rozwiązana w 2015 SP5.0.

Pozdrowienia

Witam

Szybki test

W obszarze Narzędzia, Opcje, Komunikat ostrzegawczy o błędzie sprawdź ponownie wszystkie komunikaty, aby nie były już ignorowane, i spróbuj ponownie.

Miłego dnia

Mick

1 polubienie

Nie mamy połączenia między naszymi 2 komputerami, ponieważ pracujemy lokalnie i na dwóch różnych zestawach.

Zrobiłam kompozycję na wynos od kelnera do mojego lokalu, z prefiksem, żeby nie mylić i nie robić bałaganu z linków, tak jak zawsze tak robiłam i zawsze działało to dobrze :)

Niedawno przeszliśmy na wersję 2016. Właśnie zainstalowałem aktualizacje SP2.0, aby sprawdzić, czy coś to zmienia. O dziwo, nie miałem tego rodzaju problemu w zeszłym tygodniu, kiedy byłem już pod tą wersją...

Wypróbuję historię sprawdzania wszystkich wiadomości w Narzędziach > Opcjach

Otóż po zainstalowaniu SP2.0 nie mam już problemu... Mam nadzieję, że już nie wróci, dziękuję wszystkim za pomoc i życzę miłego dnia!

Rozwiązano problem z instalacją dodatku SP2.0

1 polubienie