Nie można się zarejestrować

Witam

Podczas zapisywania zespołu pojawia się następujący błąd na jednej z części:
"Wystąpił nieznany błąd podczas uzyskiwania dostępu do D:\m... \.. \PE P7 e8.sldprt"

Ten błąd występuje niezależnie od tego, gdzie zapisuję pokój za pomocą funkcji "zapisz jako".

Jak mogę nie stracić pracy?

Witam

Jeśli pracujesz w domenie lub z ePDM, spróbuj lokalnie.

Czasami zdarza się, że nie możemy zaoszczędzić. Czasami, pomimo komunikatów o błędach, zmiany zostały zapisane.

Witam, 2 rozwiązania:

Spróbuj "zapisać jako", zmieniając nazwę

Utwórz kopię swojej części w Eksploratorze Windows i spróbuj otworzyć ją na innej sesji programowej (bez zamykania pierwszej)

Jesteś na SW2015?

Zaznaczam, że po prostu próbuję uratować monetę po zmianie wartości wymiaru. Próbowałem "zapisz jako", jak określono w początkowym pytaniu... Przymierzyłem wszystkie moje płyty... Niewiarygodne, że nie możesz nagrywać swojej pracy!

A kompozycja na wynos?

Czy to też nie działa?

Witam

i zapisałeś część bez zmiany wartości, a następnie zamknij wszystko i ponownie otwórz część bez otwierania zespołu i zmodyfikuj go?

Witam

Często robi to też mnie, nie wiem, czy jest to związane z . TMP, ale jedynym sposobem, w jaki znajduję, aby to naprawić, gdy mam ten błąd, jest zapisanie go pod inną nazwą...

Następnie za pomocą eksploratora solidworks zmieniam jego nazwę po zamknięciu złożenia...

Pozdrowienia.

Wtedy albo plik jest uszkodzony (nieprawidłowy eksport lub kopia, albo tytuł ze znakami specjalnymi)

Albo jest to błąd w oprogramowaniu.

Nie jest to powszechne, ale może się zdarzyć od czasu do czasu.

Wskazówka: aktywuj automatyczną kopię zapasową =)

Żadne z tych rozwiązań nie zadziałało. Nie mogłem dłużej czekać, więc zamknąłem plik i straciłem swoją pracę. Kilka minut później (3 godziny i 15 minut po prośbie) publiczność oddzwoniła do mnie, ale było już za późno. 4h30 zmarnowane

Czy zapisałeś go na swoim dysku twardym? czy w USB? Bo może się też zdarzyć, że dojdzie do rozłączenia, ale z mojej strony zmiana nazwy  dla nagrania zadziałała.

ctrl+S stał się dla mnie odruchem mnt :)

Próbowałem wszystkich dysków, które mam: SSD, HDD, USB, SIEĆ, ... Zmiana nazwy też...

Dlatego zaleca się automatyczne tworzenie kopii zapasowej co 10 minut.

Myślę, że jest  to domyślnie włączone. Nie byłeś w stanie wykonać kopii, aby wysłać ją do nas?

Jaka była dokładna nazwa pliku wraz z jego pełną ścieżką?

Rzeczywiście, właśnie znalazłem automatyczny zapis (najwyraźniej 25 minut), ale nie można otworzyć pliku "Wystąpił błąd podczas otwierania pliku. Skontaktuj się z pomocą techniczną »

sauvegarde_automatique_de_pe_p7_e8.sldprt
1 polubienie

Miałem już ten pb i ja też automatyczny zapis był zepsuty. Z drugiej strony już to nadrobiłem, archiwizując plik (nie za każdym razem to działa)

Czasami występuje błąd w drzewie szablonów, co powoduje bałagan w kopii zapasowej:

Miałem wczoraj przypadek z rysunkiem, widok szczegółowy pokazał błąd w modelu, ale nie w innych widokach. Po usunięciu szczegółów możliwe jest nagrywanie

Ogólnie rzecz biorąc, jest to tajemnica...

1 polubienie

Mam wyskakujące okienka dla każdej akcji na forum, więc muszę oznaczyć ten temat jako rozwiązany. Jest to rzeczywiście rozwiązane, ponieważ zamknąłem swoją grę, nie będąc w stanie jej nagrać.