Nagrywanie plików PDF w formatach A3 do A4

Witam

Oto moje pytanie: Chciałbym móc zmienić preferencje drukowania SOLIDWORKS, gdy zapisuję swój plan jako plik PDF (lub inne rozwiązania).

Używamy narzędzia do kompozycji, które zabieramy ze sobą do każdego nowego projektu (zaczynając od różnych poprzednich projektów), a po zakończeniu projektu zapisujemy go w formacie PDF, aby następnie wydrukować go na papierze w formacie A4.

Szablony  planów zostały utworzone w formacie A3 i dlatego podczas zapisywania pliku PDF, a następnie drukowania planów na papierze , są one w formacie A3.

(Wiem, że w tej chwili możesz zmienić preferencje drukowania, ale w większości przypadków ludzie zapominają, więc wyrzucamy dużo papieru A3, co szkodzi naszym małym drzewom, dlatego teraz drukujemy je w formacie A4).

Mam nadzieję, że dobrze opisałem swój problem!

Pozdrawiam, Alrick.

Witam

Ze swojej strony używam tego programu do tworzenia plików PDF
https://www.pdfforge.org/pdfcreator

Utworzy drukarkę, którą możesz automatycznie skonfigurować do żądanego formatu
Jednak nadal mam starą wersję, ale myślę, że nową wersję poprawili :)

Może być w stanie ci pomóc

Dzień dobry

Steve

2 polubienia

Witam

My też korzystamy z tego oprogramowania, ale mamy problem z konfiguracją, podczas drukowania PDF wydruki liniowe i tekstowe są bardzo słabej jakości.

Znaleźliśmy jednak inne oprogramowanie, które drukuje znacznie ostrzej, a rozmiar pliku jest prawie podzielony przez 3 (PDF, X-Change lite)

W każdym razie dziękuję za tę odpowiedź.