Dzięki integracji (bez MypdmTools) możesz skonfigurować narzędzie w następujący sposób:
Oto pomysł:
Operacja nr 1:
Warunek: Plik jest rysunkiem
Działanie nr 1: zastąp tła arkuszy zgodnie z ich formatem:
Format arkusza do wymiany: A4
Podaj położenie mapy bazowej bez logo dla formatu A4
Działanie nr 2: zamień tła arkuszy zgodnie z ich formatem:
Format arkusza do wymiany: A3
Podaj położenie mapy bazowej bez logo dla formatu A3
Operacja nr 2:
Warunek: Plik jest rysunkiem
Działanie nr 1: eksport pliku
Zdefiniuj lokalizację plików do wyeksportowania (z wyjątkiem EPDM, myślę, że w Twoim przypadku)
Wybierz format eksportu (*.dwg).
Z drugiej strony, Twoje rysunki muszą być zarchiwizowane (a więc tylko do odczytu), w takim przypadku zmiana mapy bazowej nie będzie brana pod uwagę w oryginalnych plikach EPDM.
Jeśli masz myPDMTools, musisz przejść do opcji INTEGRACJA i odznaczyć wszystkie opcje związane z EPDM.
Prawie wszystko jest powiedziane przez @flegendre, z wyjątkiem jednego szczegółu: musisz mieć wszystkie odpowiednie plany w lokalnej pamięci podręcznej!!
Chyba że istnieje opcja integracji, aby uzyskać najnowszą wersję?
W przeciwnym razie integracja zapętli się w próżni lub wyśle komunikaty o błędach.
@benoit.lf: w tym konkretnym przypadku nie jestem pewien, czy jesteś zobowiązany do załadowania swoich rysunków do lokalnej pamięci podręcznej, ponieważ pracujesz nad rysunkiem, a nie częścią + rysunkiem (w tym drugim przypadku EPDM czasami nie wie, jak umieścić 2 w pamięci podręcznej).
Z drugiej strony lepiej jest wyczyścić lokalną pamięć podręczną przed rozpoczęciem przetwarzania plików (aby mieć pewność, że pliki zostaną przetworzone w najnowszej wersji).
Jednak tam, gdzie masz rację, w lokalnej pamięci podręcznej absolutnie potrzebujesz map bazowych.
FYI w załączonym pliku, widok opcji EPDM narzędzia INTEGRACJA.
Jeśli nie masz pliku w lokalnej pamięci podręcznej, czy jesteś pewien, że pobierze go sam?
Przypomniałem sobie , że Integration (lub inne narzędzie MyCAD) nie poradziło sobie z tą akcją...
EDIT: moja mgiełka w mózgu zaczyna zanikać...
Problem pojawił się podczas przypisywania materiałów lub zmiany mapy bazowej za pomocą Integracji. Gdy parametry (biblioteka materiałów i mapy bazowe w EPDM) nie znajdowały się w lokalnej pamięci podręcznej, integracja nadal działała bez komunikatu ostrzegawczego.