Rzeczywiście, chciałbym dokonać nagrania części w STL/stp lub igs z konfiguracjami bezpośrednio z zespołu. Na przykład zmontowałem tego robota, który można wydrukować w 3D: https://grabcad.com/library/darwin-mini-1
Mam więc sporo części, które mają konfigurację prawo/lewo, a konwersja plików do STL, stp lub igs za każdym razem zajmuje czas. Szukam więc sposobu, albo za pomocą makra, albo oprogramowania, aby to zrobić.
Chciałbym również, aby część była w stl według tej nazwy: "nom_configuration" + "nazwa części" .stl
Cześć, nie rozumiem, gdzie utknąłeś. Czy masz dobrą wiedzę na temat programowania w języku VBA?
Myślę, że masz prawie wszystkie karty w ręku i myślałem, że problem nie był bezpośrednio związany z poprzednim pytaniem OA.
Problem w tym, że nie mam zbyt dużej wiedzy na temat programowania w VBA. Mniej więcej rozumiem kod, ale od tego momentu do napisania kodu spełniającego moje potrzeby to duży krok :)
OK, przepraszam, że wtedy się nie zrozumieliśmy, bo w swojej ostatniej odpowiedzi na inne pytanie napisałeś "Muszę jeszcze zmodyfikować" i myślałem, że potem prosisz o coś innego. Tak naprawdę nie mam czasu na testowanie makra i nie mam w zwyczaju pisać pełnych makr. Spróbuj i zadawaj pytania, w których utkniesz! To właśnie poprzez popełnianie błędów uczysz się, a VBA jest naprawdę przydatny w wielu przypadkach.
Aby sprawdzić, czy ktoś tutaj chce zrobić ci to makro, jeśli nie, musisz przejść przez narzędzia, takie jak Batch Converter. Z pamięci licencja na sam BatchConverter wynosi 69€ (ale mogę zrobić ci makro za mniej :-p)