Zapisz ustawienie światła PHOTOVIEW 360 SW

Witam 

Obecnie pracuję nad tworzeniem realistycznych renderingów za pomocą oprogramowania Photoview na oprogramowaniu, w końcu znalazłem odpowiednie ustawienia oświetlenia moich pomieszczeń, jednak mam sporo do zrobienia... Chciałbym więc mieć możliwość zapisywania tych ustawień sceny, świateł i kamery i ponownego wykorzystania ich w każdym z moich utworów. 

Dziękuję

Aleksander

Witam

Możesz zapisać każdą scenę pod inną nazwą i użyć ich ponownie według własnego uznania.

Nagrywanie sceny
Podczas nagrywania sceny zapisywane są również wszystkie światła punktowe, punktowe i kierunkowe, które są aktualnie zastosowane. Po zastosowaniu nowej sceny wszystkie światła są zastępowane schematem oświetlenia nowej sceny. Reguły te można zmienić, wybierając opcję Zachowaj światło podczas zmiany sceny w menedżerze właściwości PropertyManager świateł kierunkowych, punktowych i punktowych.

Ponowne używanie sceny
Z poziomu menedżera właściwości PropertyManager

1. Edytuj scenę Nakarcie Zaawansowane w obszarze Plik sceny kliknij przycisk Przeglądaj.
  2. Przejdź do pliku, którego chcesz użyć, i kliknij przycisk Otwórz.

Jest to ta sama zasada, co scena HDR do pobrania, której można używać równie łatwo, jak własnej sceny.

Pozdrowienia

Dziękuję za odpowiedź, 

Nie mogę jednak uzyskać dostępu do polecenia, aby nagrać moją scenę... Gdzie to jest proszę?

Dziękuję

Witam @Alexandre

W Narzędziach Renderowania masz ikonę "Edytuj scenę==>zakładki =basic/advanced==> kliknij "zaawansowane"==> down =  plik sceny ==> przycisk zapisz scenę.

oraz Wouala!

Pozdrowienia

1 polubienie