Witam wszystkich,
Chciałbym z Solidworks 2014 zapisać jako część, część części złożenia, wiem, że nie jest to zbyt jasne jako wyjaśnienie, więc załączam sitodruk.
Chciałbym zapisać jako część jeden z 6 elementów obecnych w montażu.
Z góry dziękuję
disque.jpg
Witam
Spróbuj sprawdzić , czy działa w 2014 roku i w ten sposób część utrzymuje połączenie z zespołem...
2 polubienia
Witaj ac kobra 427,
Udało mi się posunąć do przodu z proponowanym przez Ciebie podejściem, ale załącznik zawiera cały dysk, a nie kawałek dysku.
Z drugiej strony, jeśli otworzę pokój sam, pojawia się on z dwoma elementami, więc próbowałem podzielić, aby rozdzielić te dwie części, ale bez zadowalających efektów.
Czy mógłbyś udostępnić swój plik, abym mógł na niego rzucić okiem i zrobić ci samouczek?
Witam
Mam wrażenie, że Twój problem bierze się stąd, że tak naprawdę Twoja płyta (nawet po usunięciu materiału w środku) pozostaje unikatem.
Nie daj się zwieść temu, że jeśli otworzysz płytę, zobaczysz obraz składający się z dwóch części. W rzeczywistości zawsze masz jeden kawałek.
Więc to była inna procedura, musisz zrobić dwie kopie zapasowe swojego dysku za pomocą save as ==> skopiować i otworzyć ==> i po raz pierwszy nazwij "Diskgauche" (lub nazwę wybraną przez ciebie), którą usuwasz za pomocą usunięcia lub prościej, modyfikując swój szkic usunięcia materiału na dole drzewa tworzenia.
Masz więc pokój, w którym znajduje się tylko połowa dysku.
Robisz to samo ponownie, aby zdobyć drugą połowę. "DiskDroit" (DyskDroit)
Następnie w swoim zespole wykonujesz pierwszy montaż dwóch połówek dysku, nakładając ograniczenie, aby utrzymać je w pewnej odległości.
Wtedy i tylko wtedy wykonujesz swoje lokalne liniowe powtórzenia.
Pozdrowienia
PS: Nie mam ze sobą solidworksa Mam nadzieję, że to co mówię nie zostało już zaproponowane przez @Ac kobrę ;-)
1 polubienie
Witam was oboje,
Zozo_mp, twoje rozwiązanie nie zadziała, ponieważ moje usuwanie materiału nie jest identyczne na każdej płycie, dlatego zrobiłem to w montażu.
Z drugiej strony, ac cobra 427 tutaj jest plik z częścią i zespołem.
W każdym razie dziękuję za odpowiedzi
disque.rar
Witam
W jaki sposób chcesz mieć swoje monety? 6 kawałków osobno czy lub 3 tarcze wycięte?
Witam
A jeśli zapiszesz cały zespół w części, czy otworzysz tę część i usuniesz nadmiar ciał?
A jeśli to konieczne, wykonujesz rozpoznawanie funkcji na pozostałej części dysku.

Pozdrowienia
3 polubienia
Witam ac cobra 427 i d.roger,
Najlepiej 6 oddzielnych kawałków w bryle.
W przeciwnym razie twoje rozwiązanie d.roger, pasowałoby mi, ale nie wiem, dlaczego najwyraźniej otrzymujesz bryły, a ja mam powierzchnie w mojej części, jak mogę mieć bryły zamiast powierzchni po rejestracji w części.
Witam
Podczas zapisywania w prt musisz zaznaczyć "Wszystkie komponenty" lub "Komponenty zewnętrzne", ale przede wszystkim nie "Powierzchnie zewnętrzne".

Pozdrowienia