Zapisywanie części w nowej wersji

Witam
Używam PDM i tworzę kopię drzewa, aby pobrać projekt i ponownie go wykorzystać, modyfikując go. Wszystko działa, ale zrobiłem analizę wydajności i mówi mi, że mam wiele części, które pochodzą ze starej wersji SW
Wydawało mi się, że poprzez wykonanie kopii, a przynajmniej nagranie montażu, wszystkie części zostały przerobione. Tak nie jest

W jaki sposób zawsze masz zapisane części w najnowszej wersji? (tylko po to, aby poprawić wydajność)

Dziękuję

Witam

Można to zrobić na kilka sposobów:

1. Otwórz kopię i zapisz wszystko (spowoduje to przekonwertowanie wszystkiego do bieżącej wersji)

2. Korzystanie z narzędzi do konwersji Harmonogramu zadań

Zasadniczo, konwersję przeprowadzamy co roku podczas migracji do wersji sup oprogramowania za pomocą narzędzia FileVersionUpgrade dostarczonego z Solidworks PDM.

1 polubienie

Dzięki, mówisz o zgromadzeniu rodzicielskim? Nagrałem montaż, ale np. pierwsza część, która jest skuwką, zawsze pozostała w starej wersji. Musiałem otworzyć ten pokój i go uratować
Problem polega na tym, że chciałbym tego uniknąć dla każdej części montażu

Jest to w istocie kwestia, której nie poruszyliśmy...

Tak, musisz kliknąć Zapisz wszystko.
O ile mi wiadomo, nie mam innego wyjścia, jak tylko za każdym razem otwierać zespół i się nawracać. W przeciwnym razie będziesz musiał pobawić się zadaniami bagażnika, ale w każdym razie będzie to konwersja " ręczna ".
Niezależnie od tego, czy jest to skrzynia, czy kompozycja do zabrania do domu, SW kopiuje plik tylko do innego folderu, dzięki czemu zachowuje zapisaną wersję (przekonwertowaną lub nie)

1 polubienie

cóż, wiesz, czego nigdy nie używałem " zapisz wszystko "! Mam niezły ubaw
Wszystko, co pozostało do zrobienia, to przetestować to, dziękuję

1 polubienie