Witam
Szukam makra, które pozwoli mi zapisać otwarty rysunek w pdf z wyborem folderu z nagraniami (jeśli to możliwe, otwarte okno z folderem zawierającym w tytule "PDF", ten znajdujący się nad folderem zawierającym dany rysunek).
Z góry dziękuję
Witam
Szukam makra, które pozwoli mi zapisać otwarty rysunek w pdf z wyborem folderu z nagraniami (jeśli to możliwe, otwarte okno z folderem zawierającym w tytule "PDF", ten znajdujący się nad folderem zawierającym dany rysunek).
Z góry dziękuję
Witam
Na forum jest już dostępnych wiele z nich, zobacz https://www.lynkoa.com/search/macro%20PDF%20enregistrer%20sous?type[0]=all&pages_search=1 ale bądź ostrożny, każde makro zostało stworzone, aby zaspokoić bardzo konkretną potrzebę, najlepiej zacząć od istniejącego makra i dostosować je do swoich potrzeb lub skorzystać z harmonogramu zadań -> eksportować pliki, aby przeprowadzić masowe przetwarzanie w ukrytym czasie.
Pozdrowienia
Drugi nie jest zły...
Z tym, że muszę skopiować i wkleić adres folderu, aby wypełnić okno konwersji....
Wiedząc, że uruchamiam makro z otwartego ujęcia....
Czy to możliwe, że oba pudełka są wstępnie wypełnione... a najlepiej pod adresem, który odpowiada plikowi o dwa poziomy powyżej tego, który zawiera dany rysunek, otwarty?
A jeśli to naprawdę skomplikowane... Przynajmniej adres folderu zawierającego otwarty rysunek, wystarczy wtedy zwykłe usunięcie ostatnich znaków?
Witam
Do przetestowania i ukończenia z zarządzaniem błędami itp itp ...
Pozdrowienia
Idealny d.roger... Dziękuję!
Właśnie... Jak mogę przejść na wyższy poziom pliku? Na jakich akcjach gram?
Witam
Dodajesz wiersze:
lgFichier = InStrRev(stpath, "\", -1, vbTextCompare) - 1
If lgFichier > 0 Then
stpath = Left(stpath, lgFichier)
End If
po tych już istniejących.
Pozdrowienia
Wszystko, co muszę zrobić, to dodać coś, aby umieścić je również w dwg i to jest nikel! Biorę linie innego makra?
I dostać pryszcze... Postaram się to znaleźć...
W przypadku makra należy uważać, aby je zmodyfikować, aby przynajmniej dodać obsługę błędów...
Przyciski w Solidworks można znaleźć tutaj.
Pozdrowienia
Zamierzam majsterkować, ale nie wiem, czy mi się uda... Zobaczę
Jeszcze raz dziękuję
...
Prawdę mówiąc... Trochę się gubię... Chciałem uzyskać imię i nazwisko posła do PE dla tytułu dokumentu pdf... ale nie mogę tego zrobić...
Następnie próbowałem zintegrować makro, które wykonuje dwg... ale nie udało się... wąchać...
Jeśli chodzi o zarządzanie błędami ! nawet nie warto!
Naprawdę zmagam się z VBA
Oto wersja makra, która umożliwia:
- wybierz folder docelowy dla plików PDF (z 3 poziomów powyżej SLDDRW).
- zapisz wszystkie arkusze planu w formacie PDF.
- wybierz folder docelowy DWG (z 3 poziomów powyżej SLDDRW).
- Zapisz plan w pliku DWG.
Pozdrowienia
Aby usunąć adnotację "numer arkusza" w dokumencie pdf... Co powinienem usunąć? Wiedząc, że moje plany zawsze mają tylko jeden arkusz, może usuń wiersze, które dotyczą liczby arkuszy?
Witam
Możesz usunąć linie:
vSheets = swModel.GetSheetNames
Dla i = 1 TB swModel.GetSheetCount
swModel.ActivateSheet vSheets(i - 1)
i:
Dalej i
Aby zatrzymać przeglądanie wszystkich arkuszy w planie i dodać linię:
swFileName = Left(swFileName, Len(swFileName) - 11)
Po liniach:
swModel.ViewZoomtofit2
swFileName = swModel.GetTitle
, aby usunąć oznaczenie numeru arkusza.
Pozdrowienia
Perfecto, dziękuję jeszcze raz...