Witam
Obecnie opracowuję makro do generowania złożenia z wymiarów pojedynczej części. Mam jednak problem z zapisywaniem zmodyfikowanych części, ponieważ chcę to zrobić automatycznie za pomocą makra. Te części, zespoły i rysunki są zapisywane w określonym przez użytkownika folderze w formularzu użytkownika z indeksem ich nazw.
Zespoły, części i ich rysunki następują po właściwych częściach, ponieważ mają tę samą nazwę. Jednak w moim kodzie części nie podążają za montażem, ponieważ odzyskuje stare. Zasada mojego kodu polega na tym, aby otworzyć zespół, zapisać go jako, zapisać go pod każdą zmodyfikowaną częścią i ich rysunkiem jeden po drugim. Czy istnieje inny sposób na wykonanie mojego kodu lub kodowania, aby pobrać odpowiednie części z zestawu po ich zapisaniu? (Myślałem o wymianie części, ale nie mogę zmusić jego kodu do działania).
W przeciwnym razie łatwiej byłoby otworzyć okno Zapisz jako w solidworks, tak aby użytkownik za każdym razem określał położenie części i jej nazwę. Ale nie znam polecenia VBA!
Dzięki za pomoc, moje makro jest dostarczone!
macro36.swp powiedział: