Witam
Nie mogę ustawić zmiennych zatwierdzania w trybie automatycznym podczas sprawdzania poprawności pliku EPDM.
Zmienne Approver i Approval Date zostały utworzone początkowo, dodałem te zmienne w Transition Actions, ale nic się nie dzieje podczas testowania na pliku.
Musi być coś, czego nie robię lub robię źle.
Załączony obraz: w tle mapa danych z wykorzystaniem tych zmiennych oraz przed tabelą administracyjną EPDM z tymi zmiennymi i działaniami tranzytowymi.
Do Twojej rady ;-) Dziękuję
Antó
ajout_variable_dapprobation_en_automatique.jpg
Witam
Czy zmienne nie byłyby tak zwanymi "wolnymi" zmiennymi, które pobierają informacje tylko podczas ekstrakcji?
W przeciwnym razie zmienne są mapowane na właściwości pliku?
Nie, zmienne nie są oznaczane jako "wolne".
Oto obrazek z edycją tych 2 zmiennych:
variables.jpg
Nie znałem $prpsheet stwierdzenia w zmiennych, ale nie sądzę, żeby stamtąd pochodziło.
Z drugiej strony, z pamięci, potrzebne są prawa do wyodrębniania w stanie przybycia, aby móc zmodyfikować plik. Jeśli nie ma żadnych praw, nic się nie dzieje.
Zmodyfikowałem uprawnienia, dodając ekstrakcję w stanie przybycia "ARTICLE_VALIDE", ale to nic nie zmienia.
Czy w tym miejscu powiedziałeś, że należy zmodyfikować te prawa? :
article_valide_proprietes.jpg
Tak, jest dobrze w tym interfejsie, musisz zezwolić na ekstrakcję w różnych grupach, które będą walidować, ale prawo do pliku również musi na to pozwalać.
Moim zdaniem powinieneś dodać krok w swoim przepływie pracy, ponieważ w obecnej sytuacji, gdy dokument jest ważny, będzie można go wyodrębnić i wydaje mi się niespójny.
1 polubienie
Witam
W jaki sposób uzyskuje się Twoją wartość "JAN_APPROBATEUR", ponieważ nie używam tego rozwiązania dla zmiennych, które odpowiadają nazwie i dacie zatwierdzenia, używam wartości "systemowej"
Zatwierdzone w dniu = %date%, co odpowiada dacie działania
Zatwierdzone przez = %userdata%, który w moim przypadku jest trygramem użytkownika i który jest wypełniony we właściwościach użytkownika w sekcji "dane użytkownika"
3 polubienia
Tak, to było po to, aby spróbować, ale nie może być możliwe wyodrębnienie po walidacji, tak!
Właśnie zdałem sobie sprawę, że mamy wiele przepływów pracy i nie byłem na właściwym, ale problem jest taki sam w tym.
JAN-APPROBATOR i JAN_DATE_APPROBATION to zmienne utworzone w EPDM, które są zawarte w mapie danych i w bloku płaszczyzny. W tej chwili jedynym sposobem, aby się pojawiły, jest wprowadzenie go za pomocą karty danych pliku
Oto obraz z prawidłowym przepływem i powiązanymi zmiennymi:
flux__variables.jpg
Drugi mały temat, modyfikator i modyfikacja wartości daty, które dobrze się aktualizują, ale data jest w postaci ROK-MIESIĄC-DZIEŃ, jak wyświetlić ją w DZIEŃ-MIESIĄC-ROK wiedząc, że jest to zmienna EPMD, która działa w taki sam sposób, jak ta opisana powyżej.
W akcji przejścia wartość to : %date%
Uh, więc mam wrażenie, że pracujesz na odwrót.
Magistrala jest dwukierunkowa (połączenie w obu kierunkach). Zasadniczo otrzymujesz wartość zmiennej, aby sprowadzić ją do tej samej zmiennej.
Jednak modyfikacja, która opiera się na tej samej zasadzie, działa...
Dla daty kliknij prawym przyciskiem myszy w administracji nazwę skarbca, a następnie właściwość i zmień format daty.
1 polubienie
Dziękuję za format daty ;-)
Udało mi się zatwierdzić, ustawiłem wszystko tak samo jak modyfikację, która działa z odpowiednimi wartościami (%date i %user%) i działa.
Problem rozwiązany!
action_de_transition_modification_avec_indice.jpg