EPDM - Kopia drzewa - Zmiana nazw plików

Witam

Do tej pory korzystaliśmy z funkcji "Compose to go" programu SolidWorks, ale po pewnych problemach z odniesieniem, wsparcie SolidWorks poinformowało nas, że musimy użyć funkcji "Kopiuj drzewo" EPDM.

Nasz problem polegał na tym, że dzięki funkcji "Compose on the go" mogliśmy zmienić nazwę każdego pliku indywidualnie i łatwo.

Ale nie widziałem żadnej podobnej funkcji z funkcją "Kopiuj drzewo". (Z wyjątkiem przycisku "Przekształć", który zgodnie z dokumentacją mniej więcej by pasował, ale z tego, co widziałem, naprawdę nie wydaje się praktyczny i nie jest to naprawdę to, czego chcę).

Więc jeśli ktoś ma jakiś pomysł, jak mogę zmienić nazwy plików (jeśli to możliwe podczas procesu eksportu, więc nie muszę potem wszystkiego przerabiać ręcznie).

Dziękuję. KVuilleumier.

1 polubienie

musisz zmienić nazwę w "Ścieżce docelowej"

copie_darborescence.jpg
3 polubienia

Klikając prawym przyciskiem myszy "Nazwa pliku", możesz wybrać, czy chcesz go wyświetlić, czy nie. Zaznaczasz to i wydłużasz dwukropek, aż zobaczysz koniec ścieżki docelowej. Zobaczysz swój numer, musisz go tylko zmienić.

PS: Przed zmianą numeru pamiętaj, aby najpierw umieścić ścieżkę docelową (folder docelowy).

3 polubienia

Rzeczywiście, dziękuję bardzo.

Cóż, uważam, że jest to trochę mniej praktyczne w porównaniu z funkcją "Kompozycja na wynos", ponieważ cała ścieżka jest widoczna.

Jeśli ktoś ma inne rozwiązanie, zawsze może je dać. Pójdę teraz i zobaczę, czy pasuje.

1 polubienie

Ta opcja jest dobra, gdy tworzysz kopię wielu elementów za jednym razem. ;)

1 polubienie

EPDM 2015 wprowadza wiele ulepszeń do narzędzia do kopiowania: zobaczmy, czy migracja jest dla Ciebie interesująca

1 polubienie