EPDM Search Map Editor - Wyszukiwanie wielokryterialne

Witam

W narzędziu administracyjnym EPDM edytuję mapę wyszukiwania.

Ten działa doskonale. Jednak dla zmiennej chciałbym mieć możliwość wybrania kilku możliwości jako kryteriów wyszukiwania, ale nie wiem jak to zrobić...

Pozwól, że wyjaśnię, obecnie mam rozwijaną listę ze statusami naszych projektów: otwarty, zamknięty, zamówienie w toku, utracone itp

Obecnie, jeśli wybiorę "zamknięty", pokażą mi się wszystkie pliki ze zmienną wyszukiwania "Workflow - nazwa statusu" ustawioną na "zamknięte".

Chciałbym jednak pokazać wszystkie pliki, których wartość to "zamknięte", ale także "otwarte".
Czy istnieje możliwość przeprowadzenia wyszukiwania z wieloma kryteriami dla zmiennej? A jeśli tak, to jak wybrać te wartości z listy dla tej zmiennej?
Rzeczywiście, nawet korzystając z edytowalnej listy stref, możesz wybrać tylko jedną wartość.
Mam nadzieję, że wyraziłem się jasno.

Z góry dziękuję

Pozdrowienia

Witam

Ponieważ wyszukiwanie odbywa się według stanu przepływu pracy, menu rozwijane nie pozwala na posiadanie edytowalnej listy.
Przetestowałem to szybko i jedynym rozwiązaniem, jakie widzę w tej chwili, jest utworzenie żądanych kryteriów wyszukiwania bezpośrednio z listy rozwijanej.
Oto, co zrobiłem na przykład, a wynik wyszukiwania rzeczywiście spełnia to podwójne kryterium.

Ta sama logika dotyczy wszystkiego, co jest wielokryterialne dla danej zmiennej.
Operatory " lub" i " i " są opisane na tej stronie " pomocy elektronicznej: Korzystanie z operatorów AND, OR i NOT w wyszukiwaniu - 2022 - Pomoc SOLIDWORKS PDM 

2 polubienia

Witaj Cyrylu,

Dziękuję za bardzo wyraźną wiadomość i szybką odpowiedź!!
Dzięki Wam dowiedziałem się, że w takich przypadkach można używać operatorów logicznych, rzeczy, na których nie miałem pojęcia...

Myślę, że zrozumiałem, co mi wyjaśniasz, aby ominąć interfejs i przeprowadzić wyszukiwanie wielokryterialne. Jednak... Nie mogę go teraz zmusić do pracy.

Oto moja manipulacja na zdjęciach (przepraszam, interfejs nie jest zbyt przejrzysty na tej bazie testowej...): wyszukaj dokumenty w statusie " ZBIÓR INFORMACJI ", następnie "ODRZUCONE ", a następnie dokumenty , które znajdowałyby się w jednym lub drugim z tych kanałów.
Jednak to ostatnie poszukiwanie wraca do mnie puste...

Czy mógłbyś mi przypadkiem powiedzieć, skąd wziął się mój błąd?

Z góry bardzo dziękujemy!

Witam
Która wersja EPDM bo napędy się zmieniły w zależności od wersji?

Witam

Właśnie przenieśliśmy się do 2022 roku. Wydaje się to jednak spójne, biorąc pod uwagę opis pomocy Solidworks.
Więc to nie logiczne, że to nie działa...

W rzeczywistości właśnie zdałem sobie sprawę: jeśli to wpiszę INFORMACJE KOLEKCJI | REJECTED z klawiaturą bezpośrednio w rozwijanym polu, działa, jeśli wpiszę wartość INFORMACJE KOLEKCJI | ODRZUCONE z listy rozwijanej i wybieram to, to nie działa... To doprowadza cię do szału!
A jeśli istnieje na liście rozwijanej, musisz ponownie wpisać ten sam bez spacji przed i po | aby to działało

Dziwactwa Solidworks PDM. Istnieją pewne losowe zachowania, ale w całej teorii musi być spacja przed i po, w przeciwnym razie ma to łączyć tekst.