ePDM i AutoCAD 3D

Cze wszystkim

Używamy AutoCADa w 3D, tak, wiem, to nie jest powszechne. Używamy go z programami LISP, które zostały dość rozwinięte w ciągu ostatnich 15 lat (przykład: tworzenie programu do potokowania).

Jesteśmy w trakcie testowania ePDM z Axemble, ale mamy duży problem, pojawiają się błędy krytyczne podczas korzystania z AutoCAD w 3D. Staramy się stopniowo eliminować wszystkie prawdopodobne przyczyny.

Jednym z nich jest kompatybilność funkcji 3D programów AutoCAD i ePDM.

Czy używasz tej konfiguracji?

Dziękujemy, społeczność!

Sprawdź, czy zainstalowałeś 3072630 Microsoft KB z usługi Windows Update w następujący sposób:

1. Aby otworzyć usługę Windows Update, kliknij przycisk Start .Image du bouton Démarrer W polu wyszukiwania wpisz Aktualizacja, a następnie na liście wyników kliknij pozycję Windows Update.
  2. W lewym okienku kliknij opcję Wyświetl historię aktualizacji.

Jest źródłem wielu błędów, więc w takim przypadku musisz go odinstalować, postępując zgodnie z tym samouczkiem:

http://www.mycadblog.fr/problemes-solidworks-rencontres-apres-la-mise-a-jour-de-microsoft/

Ale poza tym nie bardzo rozumiem, w jaki sposób  ePDM mógłby ingerować w AutoCAD...

Dziękujemy PL, ale testowaliśmy już ten tor bez powodzenia...

My również zastanawiamy się, jak to możliwe.

Obecnie testujemy na maszynie z resetem, tylko z systemem Windows, AutoCAD i ePDM. 

Axemble i Dassault najwyraźniej również są w tej chwili w ruchu, ale na razie bez sukcesu...

1 polubienie

Jeśli masz więcej informacji, jestem zainteresowany.

Nie, nadal nie, niestety, czekając na odpowiedź ekspertów!

Począwszy od Epdm, łatka jest opracowywana przez zespoły SolidWorks, problem powinien zostać rozwiązany w wersji 2016, która pojawi się wkrótce! Informacje od Axemble, które zostaną potwierdzone wkrótce!

Począwszy od Epdm, łatka jest opracowywana przez zespoły SolidWorks, problem powinien zostać rozwiązany w wersji 2016, która pojawi się wkrótce! Informacje od Axemble, które zostaną potwierdzone wkrótce!

[DUPLIKAT dla odpowiedzi]

1 polubienie