EPDM i oprogramowanie makro

Witaj społeczność.

Czy wiesz, czy możliwe jest uruchamianie makr solidworks jako zadań EPDM?

Pozwólcie, że wyjaśnię, skonfigurowałem kilka makr, aby przezwyciężyć powtarzające się zadania^ w moim modelowaniu.

Ja bym jednak bardzo chciał uruchomić te makra za pośrednictwem EPDM, aby móc je uruchomić np. na innej stacji roboczej lub uruchomić je "kolejkowo".

Czy już to skonfigurowałeś?

Z góry dziękuję

Szczęśliwy tata

Witam

Makra będą musiały być używane do zintegrowania pojęcia "Wyodrębnij", "Archiwum" z bazy danych EPDM, jeśli te makra wymagają przechowywania dokumentów w trybie zapisu, a następnie tworzenia kopii zapasowej. W przeciwnym razie myślę, że są użyteczne w takiej postaci, w jakiej są.

@+

2 polubienia

Za pomocą modułu Dispatch w panelu administracyjnym EPDM można uruchamiać makra.

1 polubienie

Co masz na myśli mówiąc o module DISPATCH, ponieważ mój administrator EPDM o tym nie wie...

W narzędziu administracyjnym przejdź do "Dodatki": http://help.solidworks.com/2011/french/EnterprisePDM/Admin/AllContent/EntPDM/Admin/Dispatch/t_dispatch_create_script.html?id=28d2f4e58d1e45b3bdb08e4e994cb141#Pg0

1 polubienie

Po przeszukaniu w depeszy zaczynam rozumieć, jak to działa.

Z drugiej strony, jak uruchamiasz akcje w solidworks (w moim przypadku makro) za pośrednictwem wysyłki