Wydajność EPDM

Witam

Moja firma zamierza zainwestować w oprogramowanie EPDM.

Jesteśmy producentem maszyn zrobotyzowanych i maszyn specjalnych dla laboratoriów farmaceutycznych i kosmetycznych.

Jestem odpowiedzialny za opracowanie " Specyfikacji ".

Zanim to wszystko nastąpi, chciałbym wiedzieć, jak daleko możemy posunąć się w EPDM.

Wiesz, jak możesz automatycznie zarządzać wersjami rysunków, czy jest to możliwe, czy nie? Nomenklatury z cechami osobowości? Wszystko, co może być interesujące i wszystko, co może zrobić...

Chciałbym poznać opinię użytkownika i przykłady, jak to działa w innych firmach.

Dodatkowe wskazówki i ciekawe rzeczy do zintegrowania, aby EPDM był naprawdę świetnym narzędziem pod względem użytkowania.

Z góry dziękuję za pomoc.

Udało mi się już zainstalować kilka rzeczy w zarządzaniu plikami między numeracją części, produktami komercyjnymi... i dość ciekawą nomenklaturą z ciekawymi niestandardowymi właściwościami.

Ale ponieważ wszyscy szukamy perfekcji, a ta strona może pozwolić nam znaleźć razem, wymieniając się rozwiązaniami i ciekawymi drogami.

Szczerze wierzę, że społeczność użytkowników może mieć ciekawe przykłady i przypadki do przekazania i że może to być interesujące dla więcej niż jednego. Poszukałem trochę w Internecie w poszukiwaniu referencji i stylu użytkowania, ale bez większego sukcesu.

Wiem jednak, że Axemble, który jest usługodawcą, którego myślę, że wybierzemy do integracji tego oprogramowania, poprowadzi nas najlepiej jak to możliwe.

EPDM to obszerny temat......

Aby pomóc Ci zrozumieć zastosowanie, w załączeniu znajduje się prezentacja POWERPOINT, którą zrobiłem w tamtym czasie, aby wyjaśnić neofitom (moim ówczesnym liderom!!) co oznacza EPDM?

Myślę, że da to Państwu kilka odpowiedzi na temat funkcjonowania i (nieeksaustywnych) możliwości EPDM.

Jeśli masz inne pytania, nie wahaj się, jesteśmy tutaj.....

epdm_presentation.ppsx
6 polubień

Dziękuję za odpowiedź.

Twój PowerPoint jest interesujący. 

Nie zdążyłem jeszcze przeczytać jej w całości.

Mam jednak pytania dotyczące zarządzania wersjami i zarządzania kartridżami.

Zastanawiam się też nad nomenklaturą, aby zrobić to jak najlepiej ze wszystkimi właściwościami.

Myślę, że mam dużo pracy, aby zrobić coś naprawdę dobrego i łatwego w użyciu.

Ale już niczego nie zostawiam.

Bardzo ładna prezentacja flegendre (sprzedałeś ją axemble?) ;-)

Żarty na bok, czy przechowujesz wszystkie wyeksportowane pliki w każdym indeksie wersji (jeden plik w wersji A, jeden w wersji B...), czy też nadpisujesz przestarzałe pliki?

Jeśli nadpiszesz pliki, jak poradzisz sobie z problemami z prawami dostępu do systemu Windows, które blokują zapis pliku, gdy użytkownik już otworzył plik?

Nasza amerykańska strona umieszcza linki do plików PDF w swoim CAPM, a link musi zawsze wskazywać na właściwą wersję (a więc najnowszą, ponieważ nie tworzymy artykułu ponownie, gdy zmieni się wersja). Dzięki temu użytkownicy CAPM mają dostęp do planów za pomocą jednego kliknięcia.

Aby uniknąć błędów/pominięć, najprostszym sposobem dla nas jest przechowywanie pliku pdf o tej samej nazwie zawsze w tym samym miejscu (ale wtedy nie możemy skorzystać z automatycznego generowania przez EPDM, ponieważ nie zadziała ono w dniu, w którym użytkownik ma otwarty plik pdf na swoim komputerze).

Myślałem o użyciu katalogu bufora, w którym EPDM umieszcza swoje pliki i narzędzia do replikacji do synchronizacji użytkownika i katalogu bufora (co pozwala na nadpisanie przestarzałego pliku, gdy tylko użytkownik nie ma go już otwartego na swoim komputerze), ale wydaje mi się to kłopotliwe.

Jeśli ktoś ma jakieś zdanie to jestem zainteresowany.

1 polubienie

@froussel,

nie, nie sprzedałem niczego Axemble, ale może powinienem był !!!

Niczego nie zgniatam, to EPDM daje radę....

EPDM zachowuje wszystkie swoje wersje, a Ty masz dostęp do wszystkich wersji w dowolnym momencie. (Dlatego potrzebujesz dużego serwera plików !!).

Administrator EPDM może jednak usunąć starsze wersje lub wersje pośrednie.

@nicolas,

Rzeczywiście, jeśli skonfigurujesz EPDM, musisz zrobić wszystko dobrze. Rzeczywiście, wymaga to czasu i wiąże się z kosztami (minimum 6 miesięcy).

Nie wahaj się zadawać pytań....

1 polubienie