Witam
Przeszliśmy na Solidworks 2016 i EPDM 2016, więc musieliśmy ponownie zainstalować wszystkie stacje robocze.
Mam dwie stacje robocze, na których nie mogę skonfigurować widoku repozytorium (za pomocą narzędzia do konfiguracji widoku).
Po wpisaniu nazwy mojego serwera dochodzę do okna wyboru skarbca. Tylko na te stanowiska nie jest mi oferowany żaden pogląd.
Nie rozumiem dlaczego! Czy wystąpił problem z instalacją?
Możesz złożyć bilet na sdw , skontaktują się z Tobą, infolinia sdw jest do tego potrzebna .
Witam
Czy wszystkie Twoje stacje robocze mają taką samą konfigurację i są aktualne?
Czy znasz adres IP serwera, na którym znajduje się sejf ? Jeśli tak, czy możesz pingować za pomocą polecenia CMD (dos)?
1 polubienie
Tak, wszystkie są aktualne W10, PDM 2016 i Sld 2016.
Tak, serwer dobrze reaguje, to nie jest prblm sieciowy.
Czy naprawdę korzystasz z SolidWorks 2016 SP, który został wydany niecałe 2 tygodnie temu?
Myślę, że ta wersja SP2 naprawiła wiele błędów.
tak tak zapomniałem określić: jest dobry sld 2016 Sp2
Czy możesz spróbować skopiować ustawienia jednej stacji roboczej, czy działa to na jednej z pozostałych 2?
Lub resetując ustawienia za pomocą mojego samouczka:
http://www.lynkoa.com/tutos/3d/reinitialiser-les-parametres-solidworks
Mogą wystąpić problemy z siecią na tych użytkownikach/stacjach roboczych.
Aby wyeliminować ten problem: zmodyfikuj plik hosta komputera (który powinien znajdować się tutaj: C:\Windows\System32\drivers\etc), aby dodać adres IP i nazwę wszystkich serwerów EPDM.
Już teraz masz pewność, że maszyna będzie w stanie znaleźć Twój "serwer EPDM" (oczywiście jeśli użytkownik ma prawa dostępu)
Dziękuję za odpowiedzi.
A priori mieliśmy problem z instalacją. Wszystko zainstalowaliśmy ponownie.