Oczyść menu SolidWorks, aby uczynić je bardziej przyjaznymi dla użytkownika

Cze wszystkim

Jeśli chodzi o styl, w jaki sposób mogę wyczyścić menu SolidWorks 2015 ? Obecnie mam wiele ikon i menu w kolorze szarym (patrz załącznik).

Chciałbym mieć fajne oprogramowanie, takie jak to: https://www.youtube.com/watch?v=O015nRTzR9E (jest w 2012 roku)

Krótko mówiąc, dla niektórych z pewnością nie jest to bardzo ważne, ale ja chcę to ;)!

Dziękuję!

barre_outils.jpg

Witam, po prostu kliknij prawym przyciskiem myszy na swój pasek narzędzi i odznacz co nie jest Ci potrzebne, pozdrawiam ;)

2 polubienia

Dziękuję j.besnier, ale nie wygląda to tak wyraźnie, jak na filmie... Czy można również zmienić kolor szary?

Personalizujesz swoje menu.

Na filmie jest tylko pasek: wydaje się, że menedżer zamówień.

Pozostałe menu nie są wyświetlane (ponieważ znajdują się już na pasku menedżera) (np. pasek mycadtools, karta jest już dostępna.

Tak więc w narzędziach/niestandardowych  lub w wyświetlaniu/paskach  narzędzi i odznaczasz zduplikowane.

lub kliknij prawym przyciskiem myszy (poprzednie rozwiązanie)

Jeśli to oczywiście twoje pytanie...

A jeśli chodzi o kolor szary: nie sądzę, aby można go było zmienić, ponieważ są to funkcje dostępne w zależności od tego, co robisz.

1 polubienie

Cześć Aurélien,

Osobiście nie używam stałego paska narzędzi. Ponieważ zajmuje dużo miejsca i sprawia, że interfejs jest niechlujny. Dodatkowo zredukowałem interfejs z samymi ikonami (bez tekstu).

Zawsze jestem zaskoczony, gdy widzę zrzuty ekranu z paskami narzędzi dołączonymi ze wszystkich stron

Korzystam z menadżera zamówień. Działa jak produkty pakietu Office.

Dostosowuje się do bieżącej aktywności, szkiców, funkcji...

Następnie często używam menu na końcu wskaźnika, które pojawiają się po naciśnięciu [S].

Po dostosowaniu są bardzo praktyczne i oszczędzają czas.

capture.png
5 polubień

Zgadzam się z @remrem,

Od lat korzystam wyłącznie z Managera Zamówień i właśnie dostosowałem go do swoich potrzeb. Wszystko jest skondensowane, dostępne i zawsze w tym samym miejscu.

Ma również tę zaletę, że łatwiej rozpowszechnia się wśród innych współpracowników. Wcześniej, gdy paski narzędzi były rozmieszczone na całym ekranie, zawsze było to przedmiotem dyskusji, gdy wypuszczałeś nowy sldreg!

3 polubienia