Niemożliwe równanie

Nie mogę już tworzyć równań, Solidworkes wyświetla mi komunikat "To równanie oblicza wartość poza rozdzielczością modelarza".

Ten komunikat jest również wyświetlany na innych częściach z prawidłowymi równaniami, ale które są wtedy wadliwe!

capture.jpg

Witam

Czy zrestartowałeś SolidWorks od czasu pojawienia się tego problemu? A może nawet zrestartować stację?

Jeśli problem będzie się powtarzał, można spróbować ponownie załadować ustawienia za pomocą "Kreatora kopiowania ustawień" (Start/Wszystkie programy/SolidWorks 20xx/SolidWorks Tools)

tun'as brak ref o identycznym wymiarze m.in. (D1)

co oznacza, że być może nie rozumie, którą referencję wziąć

@+;-))

2 polubienia

Możemy spróbować utworzyć zmienną globalną dla wartości D1, a następnie utworzyć równanie z tą zmienną.

Edycja: jaka jest wersja SolidWorks?

Prawdopodobnie istnieje inne równanie, które próbuje obliczyć tę wartość, musisz szukać we wszystkich równaniach.

Dziękuję za odpowiedzi. SLD w wersji 2012-2013 pod Siedem 64 bitów! Próbowałem wszystkiego.

Moje pliki z równaniami nadal działają na innych mikrofonach, ale nie na jednym?

Na pewno problem niekompatybilności z otoczeniem, ale ja go nie znajduję.

Jeszcze raz dziękuję

1 polubienie

Witam

Możesz spróbować zresetować ustawienia SolidWorks, aby sprawdzić, czy pochodzi stamtąd, zobacz mój samouczek:

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/reinitialiser-les-parametres-solidworks