Nie mogę już tworzyć równań, Solidworkes wyświetla mi komunikat "To równanie oblicza wartość poza rozdzielczością modelarza".
Ten komunikat jest również wyświetlany na innych częściach z prawidłowymi równaniami, ale które są wtedy wadliwe!
capture.jpg
Witam
Czy zrestartowałeś SolidWorks od czasu pojawienia się tego problemu? A może nawet zrestartować stację?
Jeśli problem będzie się powtarzał, można spróbować ponownie załadować ustawienia za pomocą "Kreatora kopiowania ustawień" (Start/Wszystkie programy/SolidWorks 20xx/SolidWorks Tools)
gt22
7 Kwiecień 2015 10:34
3
tun'as brak ref o identycznym wymiarze m.in. (D1)
co oznacza, że być może nie rozumie, którą referencję wziąć
@+;-))
2 polubienia
pl
7 Kwiecień 2015 10:43
4
Możemy spróbować utworzyć zmienną globalną dla wartości D1, a następnie utworzyć równanie z tą zmienną.
Edycja: jaka jest wersja SolidWorks?
Prawdopodobnie istnieje inne równanie, które próbuje obliczyć tę wartość, musisz szukać we wszystkich równaniach.
Dziękuję za odpowiedzi. SLD w wersji 2012-2013 pod Siedem 64 bitów! Próbowałem wszystkiego.
Moje pliki z równaniami nadal działają na innych mikrofonach, ale nie na jednym?
Na pewno problem niekompatybilności z otoczeniem, ale ja go nie znajduję.
Jeszcze raz dziękuję
1 polubienie
pl
12 Kwiecień 2015 17:38
6
Witam
Możesz spróbować zresetować ustawienia SolidWorks, aby sprawdzić, czy pochodzi stamtąd, zobacz mój samouczek:
http://www.lynkoa.com/tutos/3d/reinitialiser-les-parametres-solidworks