#gt22 : Tak, absolutnie, robiłem to już wcześniej. Metoda jest dobra, ale jeśli weźmiesz mój plik STEP, ścieżka nie podąża poprawnie za krzywą, a prostokąty powinny się szybciej przeciąć.
W rzeczywistości grubość zmienia się wzdłuż krzywej, to jest to, co jest nie tak z moim modelem, stąd pomysł umieszczenia punktów kontrolnych, jeśli to możliwe.
W części 3D grubość pozostaje taka sama wzdłuż krzywej.
Ale jak właśnie powiedziano, twoja metoda działa doskonale. Tylko trajektoria i grubość różnią się między różnymi podanymi metodami, ale nie tak, jak bym chciał.
Ideałem byłoby uzyskanie wyniku tego typu z krawędzią, która zamienia się w krzywą wzdłuż trajektorii:
Oto obraz zgodnie z twoją metodą, absolutnie potrzebuję jednolitej trajektorii kołowej, co nie ma miejsca, jak widać w przypadku podświetlonego okręgu:
Mój kształt jest bardzo okrągły, ale to, czego nie rozumiem, to różnica w profilu między tym po prawej a tym po lewej dla tego samego szkicu, podczas gdy zmienia się tylko kąt płaszczyzny.
Normalnie powinienem mieć dokładnie takie same profile jak na twoim rysunku, dlaczego nie mam tego samego po jednej stronie i po drugiej?
Jestem w 2016 roku, ale oto krok wynikający z Twoich szkiców (przerobionych tylko z 2 łukami) z zamkniętym wygładzaniem (opcja wygładzania -> pełne koło) i symetrią.