Witam, mam problem z wgraniem pliku do MyCadPlace. plik zestawu, który próbuję przenieść, waży zaledwie 3,5 MB.nie powinno to stanowić problemu. Udało mi się już przesłać pliki o rozmiarze 2,8 MB. Jest to ten sam plik co poprzednio, ale zapisany w wersji solidworks 2014, którą właśnie zainstalowałem.
W rzeczywistości zaoszczędziłem na 2014 roku, nie wiem, czy rozmiar się zwiększył, ponieważ w międzyczasie przerobiłem swój zespół. Co więcej, widzę tylko rozmiar przekonwertowanego pliku w Lynkoa. Rozmiar pamiętam dopiero w 2014 roku. W międzyczasie nie mam już tego błędu rozmiaru pliku. Zrestartowałem je wszystkie i teraz mam kolejny błąd: "Nie można odczytać właściwości "isFile" o wartości null".
Możesz skontaktować się z nami pod numerem 04 78 87 29 29 i zapytać mnie (Frédérica Chossona), myślę, że wygodniej będzie to zrobić telefonicznie, zwłaszcza, że po raz pierwszy pojawia się ten komunikat o błędzie.
Nadal nie mam żadnych rozwiązań. Próbowałem zmienić przeglądarkę Internet Explorer (z Chrome na IE), ale problem pozostaje ten sam. Zbyt duży rozmiar pliku. Próbowałem też różnych zestawów, ale problem pozostaje ten sam.
W rzeczywistości udaje mi się przesyłać małe części i pliki złożeń, ale więcej niż natywnie. Nawet gdy proszę o konwersję, dociera ona natywnie na serwer lynkoa. Robi się bardzo dziwnie.
PS: Panie Chosson, nie mogłem się dzisiaj z Panem skontaktować, ponieważ muszę udać się w podróż do klienta. Przepraszam. Skontaktuję się z tobą jutro.
Chociaż wszystkie przeglądarki są obsługiwane w najnowszej wersji, zalecamy korzystanie z przeglądarki Google Chrome. Chrome to jedyna przeglądarka, która pozwoli Ci na przeprowadzanie konwersji CAD w formacie kolaboracyjnym lokalnie, tj. bez natywnego przechodzenia przez nasze serwery.
W przypadku przeglądarek innych niż Chrome konwersja zawsze odbywa się na naszych serwerach. Jeśli zależy Ci na prywatności danych natywnych, użyj Chrome.
W razie potrzeby Twoje dane natywne są usuwane z naszych serwerów po konwersji do formatu współpracy.
Oto jak to skonfigurować:
Warunki konwersji pliku CAD lokalnie na komputerze (bez wysyłania pliku CAD na serwer)
Musisz użyć przeglądarki Google Chrome i włączyć jej opcję Native Client
Jak zainstalować przeglądarkę Google Chrome?
Kliknij na ten link http://www.google.fr/intl/fr/chrome/browser/
Jak włączyć opcję klienta natywnego?
Aby uzyskać dostęp do ustawienia klienta natywnego, na pasku adresu Chrome wpisz:
chrome://flags/#enable-nacl
Kliknij "Włącz", aby włączyć opcję klienta natywnego
To wszystko, wszystko wróciło do normy, mogę przenieść i konwersja jest zakończona. Nic nie zmieniłem, ale teraz działa. Dziękuję wszystkim za pomoc, a w szczególności panu Chossonowi. Używam przeglądarki Google Chrome, zgodnie z zaleceniami. Ta przeglądarka jest moim zdaniem najlepsza i to nie tylko do tego konkretnego zastosowania.