Mam problem, podczas otwierania mojego zestawu Solid wyświetla mi ten komunikat o błędzie:
W rezultacie prawie wszystkie elementy mojego zespołu znikają i nie mogę cofnąć usunięcia i ponownie otrzymuję komunikat o błędzie z góry. Postępując zgodnie z tym, co mówi mi oprogramowanie, natrafiam na ten komunikat o błędzie:
Problem w tym, że kopiowanie mnie nie interesuje, bo to krok, a ja jestem jedynym, który korzysta z SolidWorks w swojej firmie. Zamknąłem oprogramowanie, otworzyłem menadżer zadań, skończyłem wszystko solidworks, ponownie otworzyłem i nadal ten sam problem (a nawet ponowne uruchomienie).
Jeśli ktoś ma rozwiązanie, jestem za tym!
Z góry dziękuję za czas poświęcony na przeczytanie i być może odpowiesz mi.
cóż, w porównaniu z tym, co widzę na twoich zrzutach ekranu, rozumiem, że to z powodu przywołanych części, które prawdopodobnie już nie istnieją lub zostały usunięte... A także, jeśli w oknie systemu Windows jest po prostu podgląd, solidworks uważa, że został on otwarty przez kogoś innego... @+. AR.
Czy można zamieścić zrzut ekranu drzewa montażowego? Brak duplikatu (ta sama nazwa pokoju) w 2 różnych katalogach? To może wyjaśniać, dlaczego pokój jest już otwarty. A może utrata odniesienia do pliku kroku lub plików kroków powoduje ten problem (przenoszenie, usuwanie...)
Jeśli zamkniesz wszystko w SW i otworzysz tylko pokój PR853706P (zrzut ekranu nr 2), czy pokój się otworzy z czymś w środku?
Są więc duplikaty, ale nie dla wszystkich elementów, tylko standardy. Podczas zamykania Solid i ponownego otwierania go z częścią, o której mowa, pojawił się następujący komunikat o błędzie:
Dla mnie nie może znaleźć części (lub są uszkodzone) Spróbuj otworzyć jedną z tych części: Chyba nie może ich znaleźć (wiadomości na żółtym trójkącie z wykrzyknikiem?)
Na tym zrzucie ekranu widzę, że części są w stanie usuniętym, zostały usunięte lub przeniesione w inne miejsce... Zwróć także uwagę na konfiguracje i stany wyświetlania... =>
Widzimy tam, że istnieją zewnętrzne odniesienia, których nie można znaleźć, ponieważ części zostały wymazane lub przesunięte ze znakiem przed elementami (?) ...
Tak, moja część w umyśle jest tworzona z narzędzia, które mam w STEP, ale tylko w tym folderze mam problem, ponieważ mogę bez problemu otworzyć inne, które już zrobiłem.
Spróbuj skopiować katalog z plikami w innym miejscu na dysku i zmień jego nazwę. Jeśli wszystkie pliki znajdują się w nowym katalogu, SW znajdzie swoje małe (jak mówią). Inaczej...