Błąd podczas otwierania zespołu

Dzień dobry

Mam problem, podczas otwierania mojego zestawu Solid wyświetla mi ten komunikat o błędzie:

Capture01

W rezultacie prawie wszystkie elementy mojego zespołu znikają i nie mogę cofnąć usunięcia i ponownie otrzymuję komunikat o błędzie z góry.
Postępując zgodnie z tym, co mówi mi oprogramowanie, natrafiam na ten komunikat o błędzie:

Capture02

Problem w tym, że kopiowanie mnie nie interesuje, bo to krok, a ja jestem jedynym, który korzysta z SolidWorks w swojej firmie.
Zamknąłem oprogramowanie, otworzyłem menadżer zadań, skończyłem wszystko solidworks, ponownie otworzyłem i nadal ten sam problem (a nawet ponowne uruchomienie).

Jeśli ktoś ma rozwiązanie, jestem za tym!

Z góry dziękuję za czas poświęcony na przeczytanie i być może odpowiesz mi.

Witaj Neko_3D,

Z mojej strony są to referencje, sprawdź referencje do tej części i usuń je.
Mogę robić zrzuty ekranu, ponieważ mój komputer jest przetwarzany.
Przechodzisz do pliku, a następnie szukasz referencji... I gdzie szukasz " ?", który znajduje się w strukturze drzewa na poziomie danego pomieszczenia i usuwa ref.
=>Okno dialogowe Znajdź odniesienia - 2021 - Pomoc SOLIDWORKS
i =>Okno dialogowe Znajdź odniesienia - 2024 - Pomoc SOLIDWORKS
@+.
AR.

Witaj A_R,

Zrobiłem twoje podejście, ale nie mam odniesienia.
Z drugiej strony mówi mi, że pokoje nie są otwarte.

Ale jak wspomniano powyżej, nie mogę otworzyć pokoju, ryzykując, że zamiast tego dostanę kopię :sweat_smile:

cóż, w porównaniu z tym, co widzę na twoich zrzutach ekranu, rozumiem, że to z powodu przywołanych części, które prawdopodobnie już nie istnieją lub zostały usunięte...
A także, jeśli w oknie systemu Windows jest po prostu podgląd, solidworks uważa, że został on otwarty przez kogoś innego...
@+.
AR.

Dziękuję wszystkim za pomoc !! :grin:

1 polubienie

Czy można zamieścić zrzut ekranu drzewa montażowego?
Brak duplikatu (ta sama nazwa pokoju) w 2 różnych katalogach?
To może wyjaśniać, dlaczego pokój jest już otwarty.
A może utrata odniesienia do pliku kroku lub plików kroków powoduje ten problem (przenoszenie, usuwanie...)

Jeśli zamkniesz wszystko w SW i otworzysz tylko pokój PR853706P (zrzut ekranu nr 2), czy pokój się otworzy z czymś w środku?

1 polubienie

Nie co, to normal...@+.
AR.

Są więc duplikaty, ale nie dla wszystkich elementów, tylko standardy.
Podczas zamykania Solid i ponownego otwierania go z częścią, o której mowa, pojawił się następujący komunikat o błędzie:

Capture04

A oto struktura drzewa ASM:

Dla mnie nie może znaleźć części (lub są uszkodzone)
Spróbuj otworzyć jedną z tych części:
image
Chyba nie może ich znaleźć (wiadomości na żółtym trójkącie z wykrzyknikiem?)

Na tym zrzucie ekranu widzę, że części są w stanie usuniętym, zostały usunięte lub przeniesione w inne miejsce... Zwróć także uwagę na konfiguracje i stany wyświetlania...
=>

Otwieranie przez przeciąganie za pomocą Windows=>
2025-02-10_095425

@+.
AR.

1 polubienie

Gdy chcę kliknąć pokój prawym przyciskiem myszy, otrzymuję następujący komunikat:

A kiedy chcę go otworzyć z mojego folderu, to jest to poprzednia wiadomość...

I ten komunikat, kiedy robię " Cofnij usunięcie ":

Capture07

Jeśli chodzi o żółty trójkąt, informuje mnie " Błąd podczas otwierania pliku "

Przeszkadza mi to, że informuje mnie, że jest na nim inny użytkownik, podczas gdy ja jestem jedynym, który ma wersję 2024 w biurze...

Widzimy tam, że istnieją zewnętrzne odniesienia, których nie można znaleźć, ponieważ części zostały wymazane lub przesunięte ze znakiem przed elementami (?) ...

Uh, zarejestruj się w stanach wyświetlania i usuń te stany wyświetlania, aby zobaczyć ...
@+.
AR

Tak, moja część w umyśle jest tworzona z narzędzia, które mam w STEP, ale tylko w tym folderze mam problem, ponieważ mogę bez problemu otworzyć inne, które już zrobiłem.

I jest zablokowany z powodu tego " użytkownika "

Więc zmień jego nazwę i zastąp i zapisz, aby zobaczyć

To porażka, mogę mieć tylko jeden KROK i już go nie otwierać, więc szkoda, będę musiał zacząć od nowa...

Dziękuję za czas, który poświęciłeś na pomoc mi.

Życzę Wam miłego dnia i do zobaczenia następnym razem!

1 polubienie

Spróbuj skopiować katalog z plikami w innym miejscu na dysku i zmień jego nazwę.
Jeśli wszystkie pliki znajdują się w nowym katalogu, SW znajdzie swoje małe (jak mówią).
Inaczej...

1 polubienie