Błąd "Brak prawidłowej gęstości"

Witam

Mam problem z uziemieniem pobranego komponentu.

Jest to zespół cylindrów. Kiedy klikam na Evaluate / Ground Property, otrzymuję komunikat informujący mnie, że części, które go tworzą, "nie mają prawidłowej gęstości". Mogę jednak zmierzyć masę każdej z części z osobna...

Hello@yve

Pachnie jak importowane części. Przez przypadek nie byłby to neutralny format.
Czy można dołączyć obraz pojedynczej części posiadającej zarówno prawidłową masę w pojedynczej części, jak i odrzuconą w całkowitej masie ASM.
A przede wszystkim obraz masy poszczególnych części, a także deklarowanego materiału.

Pozdrowienia

1 polubienie

Jest to rzeczywiście utwór importowany.

Rozwiązano problem:

Do każdego komponentu przypisałem masę, a nie materiał (komponent komercyjny).

Wygląda na to, że nie za bardzo mu się to podoba...

Przypisałem grunt do montażu, działa. Zobaczymy, kiedy stworzymy nomenklaturę. W domu nie jesteśmy przyzwyczajeni do używania nomenklatury w zakładkach. W przypadku elementów składających się z kilku części (cylindry, przeguby uniwersalne itp.) w nomenklaturze uwzględniono tylko jedną z nich o masie całkowitej i właściwościach, a pozostałe są wyłączone. Nie należy do najczystszych, ale tak właśnie jest...

Jeszcze raz dziękuję zozo

Aby uniknąć tego rodzaju włamania, musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy na konfigurację (nawet jeśli jest tylko jedna i jest domyślna) i "pobawić się" opcjami (patrz: https://help.solidworks.com/2018/french/SolidWorks/sldworks/HIDD_BOM_COMPONENT_OPTIONS.htm )

1 polubienie