Szkicowanie wzdłuż konturu woluminu

Witam wszystkich!

Próbuję zrobić uchwyt na prędkościomierz motocyklowy. Myślę, że robię to źle, ponieważ nie mogę zmusić płaskiej części (zaczep mocujący z dwoma otworami) do podążania za konturem części cylindrycznej. Jestem zmuszony zrobić dwie części, które się mieszają, w nadziei, że następnie usunę części, które wystają...  

Jaką technikę konstrukcyjną należy zastosować w moim kontekście?

Z góry dziękuję za spostrzeżenia i pomoc!!

Emanuel

Witam

Dla mnie najprostszym rozwiązaniem byłoby ograniczenie swoich części za pomocą planów lub początku, gdy to zrobisz, kliknij prawym przyciskiem myszy zakładkę mocowania i edytujesz swoją część; Tam tworzy się na nim szkic i wybiera się obrys położenia licznika i przekształca elementy. Wszystko, co musisz zrobić, to wykonać normalne usuwanie materiału.

4 polubienia

istnieje X sposobów postępowania

bardzo prosty solucja ;-)

tniesz swój kawałek prostopadle z otworami

(upewniając się, że nie dotyka drugiego elementu)

Następnie tworzysz szkic na swoim przekroju (przekroju, który właśnie wyciąłeś)

Konwertowanie elementów i wyciąganie na powierzchnię

To nie jest + proste

@+ ;-)

1 polubienie

Witam 

Osobiście będę korzystał z pozycjonowanej płaszczyzny i funkcji ekstruzji do następnej powierzchni, następnie będę pracował nad tym ostatnim wytłoczeniem.

Dimitri

1 polubienie

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi!!

Szybkie pytanie, czy mógłbyś mi doradzić, jakie kursy zacząć? Znalazłem 12-godzinny kurs na openclassroom (https://openclassrooms.com/courses/apprenez-a-utiliser-solidworks), ale nie wiem, ile jest wart. Co myślisz? Książka, jeśli nie, aby doradzić mi naukę?

Dziękuję!

w przeciwnym razie po prawej stronie w Solidworks znajdują się samouczki.

tuto.jpg
2 polubienia

Witam ponownie,

Nie mogę zaimplementować rozwiązania ac cobra 427. Skąd bierze się mój błąd? Mały pomysł?

capture2.png

Kiedy jesteś w swoim zespole, klikasz prawym przyciskiem myszy na podporze z 2 otworami i edytujesz swoją część, a następnie wybierasz ścianę i tworzysz na niej szkic, klikasz na zewnętrzną średnicę podpory przeciwnej, następnie konwertujesz elementy, a następnie wykonujesz usuwanie materiału i będziesz miał to, czego chcesz.

1 polubienie

Oto mały samouczek...

esquisse_suivant_le_contour_dun_volume.docx
1 polubienie