Próbuję zrobić uchwyt na prędkościomierz motocyklowy. Myślę, że robię to źle, ponieważ nie mogę zmusić płaskiej części (zaczep mocujący z dwoma otworami) do podążania za konturem części cylindrycznej. Jestem zmuszony zrobić dwie części, które się mieszają, w nadziei, że następnie usunę części, które wystają...
Jaką technikę konstrukcyjną należy zastosować w moim kontekście?
Dla mnie najprostszym rozwiązaniem byłoby ograniczenie swoich części za pomocą planów lub początku, gdy to zrobisz, kliknij prawym przyciskiem myszy zakładkę mocowania i edytujesz swoją część; Tam tworzy się na nim szkic i wybiera się obrys położenia licznika i przekształca elementy. Wszystko, co musisz zrobić, to wykonać normalne usuwanie materiału.
Osobiście będę korzystał z pozycjonowanej płaszczyzny i funkcji ekstruzji do następnej powierzchni, następnie będę pracował nad tym ostatnim wytłoczeniem.
Szybkie pytanie, czy mógłbyś mi doradzić, jakie kursy zacząć? Znalazłem 12-godzinny kurs na openclassroom (https://openclassrooms.com/courses/apprenez-a-utiliser-solidworks), ale nie wiem, ile jest wart. Co myślisz? Książka, jeśli nie, aby doradzić mi naukę?
Kiedy jesteś w swoim zespole, klikasz prawym przyciskiem myszy na podporze z 2 otworami i edytujesz swoją część, a następnie wybierasz ścianę i tworzysz na niej szkic, klikasz na zewnętrzną średnicę podpory przeciwnej, następnie konwertujesz elementy, a następnie wykonujesz usuwanie materiału i będziesz miał to, czego chcesz.