Tak :-) przez 6-7 lat, 5 dni w tygodniu i 8 godzin dziennie.
Korzystam z wersji 64-bitowej z 2013 roku
Tak :-) przez 6-7 lat, 5 dni w tygodniu i 8 godzin dziennie.
Korzystam z wersji 64-bitowej z 2013 roku
Używam catia regularnie, a dzięki wielu opcjom i skrótom uważam, że catia jest znacznie szybsza w użyciu niż solidworks (szczególnie w przypadku sparametryzowanych części i szkiców), catia ma również znacznie mniej szumów i znacznie lepiej nadaje się do złożonych zadań, takich jak symulacja całego środowiska i wprowadzanie interakcji z produktem.
Jednak solidworks jest znacznie bardziej przystępny cenowo, łatwy i szybki do nauczenia i bardzo dobrze nadaje się do "zwykłego" projektowania.
Zmieniłem zdanie, nawet jeśli chodzi o podstawowy projekt, to gówno. Myślę, że każdego dnia widzę zaskakującą bieługę
Na przykład dzisiaj siatka bardzo prostej części, której nie można wykonać lub uzyskane przez symetrię, które są różne.
Możliwości, jeśli porównamy do catii, są bardzo małe, co zmusza do długiego obchodzenia się z często białuchami. Dla mnie solidworks i po prostu dobre dla edukacji. Przy najmniejszej złożoności solidworks staje się bardzo irytujący w użyciu
Używam go od 10 lat.
Obecnie w naszym biurze projektowym jest nas 4 i nie ma szczególnych problemów.
W przypadku mojej postaci używam licencji domowej.
Używam go na treningu od kilku miesięcy codziennie po użyciu Catii v5 i musiałem się dostosować, gdy się z nim uporałem (kilka godzin), ale moim zdaniem jest bardziej intuicyjny i bardziej przyjazny niż Catia.
Tak, średnio 10 godzin / dzień 6 dni w tygodniu ^^ dlaczego?!!!! :p
bardzo dobre oprogramowanie CAD, moje ulubione