Cześć wszystkim
Musiałbym wiedzieć, czy możliwe jest przypisanie niestandardowej właściwości części do niestandardowej właściwości elementu na liście części spawanych.
Pozwól, że wyjaśnię:
Stworzyłem formularz właściwości niestandardowych dla każdego typu pliku (część, złożenie, spawane mechanicznie, rysunki), wypełniając różne elementy, takie jak opis, materiał, metoda produkcji, data, projektant itp., a w szczególności kod artykułu.
Właściwość "Kod pozycji" części pobierze nazwę pliku części [SW-File Name] i zostanie wyświetlona w formularzu.
Właściwość "Kod pozycji" spawanej maszyny wyszuka nazwę pliku [SW-File Name], ale nic nie jest wyświetlane w formularzu.
Myślę, że jest to normalne, ponieważ pozycja listy części spawanych nie ma nazwy pliku.
W związku z tym chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest pobranie właściwości "Kod artykułu" części i przypisanie jej do właściwości części spawanej mechanicznie.
Wszystko to pozwala mi następnie wyodrębnić dane w Excelu za pomocą MySmartBom (narzędzie MyCAD).
W tej chwili ekstrakcja jest dość udana, ale kod artykułu spawanego mechanicznie powinien być taki sam jak w przypadku części (górny poziom).
W załączeniu przykład odciągu z przenośnika. Pierwszy arkusz to bieżąca wersja, a drugi arkusz to wersja, którą chcesz mieć na końcu. Na czerwono to jest to, co chciałbym, aby się pojawiło (pole "Kod artykułu").
Mam nadzieję, że mam wystarczająco jasność...
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Szczerze
V.Brnt
excel_affaire.xls