Witam
Pozwólcie, że wyjaśnię, mam pokój, który ma kilka konfiguracji (modyfikując jego rozmiar), stworzyłem pochodną konfację (cięcie) w pierwszej konfiguracji. i chciałbym go zastosować we wszystkich innych moich konferencjach.
Czy jest to możliwe?
Witam
Pozwólcie, że wyjaśnię, mam pokój, który ma kilka konfiguracji (modyfikując jego rozmiar), stworzyłem pochodną konfację (cięcie) w pierwszej konfiguracji. i chciałbym go zastosować we wszystkich innych moich konferencjach.
Czy jest to możliwe?
Konfiguracje pochodne umożliwiają tworzenie relacji nadrzędny/podrzędny w konfiguracji. Domyślnie wszystkie ustawienia w konfiguracji podrzędnej są połączone z konfiguracją nadrzędną. Jeśli zmienisz ustawienie w konfiguracji nadrzędnej, zmiana zostanie automatycznie rozpropagowana do elementu podrzędnego.
Rozważmy następujący przykład. Pomieszczenie Room1 ma trzy konfiguracje:
W poniższej tabeli przedstawiono wpływ zmiany konfiguracji A na konfiguracje B i C.
Zmień konfigurację A i zastosuj zmianę do: | Wpływ na konfigurację B | Wpływ na konfigurację C |
---|---|---|
Ta konfiguracja | Zmiany | Nie zmienia się |
Określ konfiguracje (Określ konfigurację A) | Zmiany | Nie zmienia się |
Wszystkie konfiguracje | Zmiany | Zmiany |
Można zastąpić dowolne konfigurowalne ustawienie w konfiguracji pochodnej, tak aby nie było już powiązane z elementem nadrzędnym. Włącz konfigurację pochodną i zmień ustawienie. Parametr zmienia się w konfiguracji pochodnej, ale element nadrzędny nie, a parametr nie jest już powiązany.
SpeedPak tworzy konfigurację pochodzącą z zestawu bez utraty odniesień. Jeśli pracujesz z dużymi, złożonymi złożeniami, użycie konfiguracji SpeedPak może znacznie poprawić wydajność. Aby uzyskać więcej informacji, zobacz SpeedPak.
Spis treści
Ten pokój ma trzy konfiguracje : A, B i C. Konfiguracja A jest konfiguracją nadrzędną konfiguracji B, a konfiguracja C jest konfiguracją najwyższego poziomu, podobną do konfiguracji A.
@+
Doskonale, dziękuję za tę odpowiedź!
od czasu rozwiązania problemu
Pozostaje tylko zamknąć pytanie
klikając rozwiązany po prawej stronie najbardziej odpowiedniej odpowiedzi
@+ ;-)