Czy można ustawić wysokość śmigła?

Witam

Pytanie mówi wszystko.

Chciałbym tylko, aby wysokość helisy była powiązana z długością części, ponieważ w tej chwili nie mogę użyć parametru.

Dziękuję i życzę miłego dnia

Śmigło jest tworzone za pomocą

jeśli definiujesz swoje śmigło za pomocą wysokości, a nie

i wiesz, jaka jest długość twojego kawałka

Będziesz musiał tylko podać wysokość = długość swojego pokoju

a potem to Ty nadajesz tempo

Patrz w załączeniu

Próbowałem za pomocą równania (= strona ekstruzji) to nie działa ;-(

@+ ;-)

Tak, zrobiłeś dokładnie to samo co ja. 
A fakt, że nie działa to z równaniem , jest dokładnie tym, co chciałbym wiedzieć, czy jest to możliwe.

Ponieważ długość mojej części jest konfigurowalna, więc długość śmigła musi podążać za nią.

2 polubienia

ale w taki czy inny sposób nawet

Jeżeli długość obrabianego przedmiotu nie może być powiązana z długością śmigła 

Potrzebujesz innego argumentu lub referencji 

Albo kroków, albo obrotu

więc czy da się prawidłowo i dobrze zarządzać tym śmigłem dla mnie nie

Po moich testach

Pytanie: Dlaczego tego potrzebujesz?

Z drugiej strony możesz zrobić śmigło i wytłoczenie do góry

Więc jeśli zmienisz swoją ocenę wysokości spirali, Twoja część również się zmieni

@+ ;-)

2 polubienia

Witam

I tak, jest to możliwe, spójrz na ten post:

http://www.lynkoa.com/forum/mod%C3%A9lisation-volumique-3d/probl%C3%A8me-spirale-et-entrecroisement-de-volumes

i porozmawiaj z tym (wideo i kawałek)

http://www.lynkoa.com/sites/default/files/questions/answer/28/02/2017/spirale_conique.zip

Miłego dnia

2 polubienia

@ leblanc Nie chcę w żaden sposób umieszczać souck

Ale teraz robisz swój stożek po zrobieniu śmigła

Tak więc jest to wysokość stożka, która jest ustawiana za pomocą wysokości śmigła

wraca do tego, co powiedziałem

Tak więc wytłoczenie do górnej części tego śmigła jest takie samo

albo się nie obudziłem ;-)

To możliwe

@+ ;-)

1 polubienie

gt22, nie, stożek jest tworzony przed elice, w przeciwnym razie twoje rozwiązanie byłoby najbardziej spójne, ale w każdym razie działa to w obie strony, a rzeczywiście łatwiej jest zrobić elice przed i wykonać wytłoczenie do wierzchołka (jeśli jest to możliwe w sensie chronologicznym).

1 polubienie

może, ale przez twoje drzewo tworzenia, jeśli się mylę, twoje śmigło jest przed stożkiem

ponieważ używasz wymiaru stożka do utworzenia równania

a następnie wróć na bok śmigła

przynajmniej na filmie, ponieważ nie mogę otworzyć twojego pokoju moją prehistoryczną wersją ;-)

Muszę spróbować ;-)

@+

1 polubienie

Zobacz w załączeniu...

2017-03-02_at_16-27-05.mp4
1 polubienie

Ach, rzeczywiście musi to być bardziej skomplikowane do zrozumienia, musiałem odwrócić funkcje w strukturze drzewa, nie robiąc tego celowo.

Nie, właściwie to wiem dlaczego, bo liczy się kolejność szkiców, tak jak idio zrobiłem rewolucję stożka po utworzeniu relacji, więc kolejność funkcji przejmuje kolejność szkiców... Język DSL

1 polubienie

@leblanc nie ma problemu, chodziło po prostu o próbę wyjaśnienia tematu ;-)

@+

1 polubienie

Dobry wieczór

Czy spóźniam się :)

@a.Leblanc: Nie ma potrzeby dodawania równania, ono już jest w równaniach szkicu.

Z drugiej strony, naprawdę niefortunne jest to, że nie możemy w zarządcy nieruchomości wpisać równań...

parametrage_helice_sw.mp4
2 polubienia

Odp .: Tak, w rzeczywistości otrzymujesz wymiary bezpośrednio w oknie równań, zamiast wybierać je na ekranie.

Z drugiej strony, dodanie relacji między tymi dwoma wymiarami i tak powinno automatycznie utworzyć dla Ciebie równanie, prawda?

Rzeczywiście, to wstyd dla zarządcy nieruchomości.

1 polubienie

Tak, wymiary pobieram bezpośrednio w oknie równania (po prostu dlatego, że wszystkie są pogrupowane według funkcji, więc nie ma ryzyka awarii podczas wybierania wymiarów w modelu).

Tak, tworzy równanie, które jest widoczne w okienku "Widok równań".

I tak, nadal jest wiele funkcji, w których nie można wprowadzać równań na SW, może kiedyś.

2 polubienia