Czy możliwe jest szybkie wypełnianie niestandardowych właściwości?

Cze wszystkim

Czy wiesz, czy możliwe jest wypełnianie niestandardowych właściwości na przykład za pomocą programu Excel?

Będę miał następujące właściwości: moment przewrócenia, reakcja pionowa, reakcja pozioma...

Muszę wypełnić te właściwości dla dużej liczby konfiguracji (rodzina części) ... A ja mam już tabelę w Excelu, w której znajdują się wszystkie te informacje.

Masz pomysł? Najlepszą rzeczą byłaby możliwość kontrolowania tych niestandardowych właściwości za pomocą programu Excel.

Uwaga: Pobieram te właściwości w formie notatki na moim rysunku.

Umieszczasz swoją tabelę Excela bezpośrednio na rysunku i to wszystko

@+ ;-)

1 polubienie

Oczywiście za pośrednictwem rodziny pokoi. Następnie możesz również użyć okienka właściwości niestandardowych, tak jak w moich samouczkach.

1 polubienie

Witam

Najlepszą rzeczą jest posiadanie narzędzi MyCAD, które pozwalają na masowe przetwarzanie kilku plików.

@+

1 polubienie

@gt22: Próbowałem już umieścić tabelę Excela na moim rysunku, ale format nie jest dostosowany do interesujących mnie pól... Próbowałem skopiować/wkleić i wstawić link do obiektu, ale to nie działa...

@a.leblanc: W przeciwnym razie, w przypadku rodziny części, jak mogę odzyskać wartość, którą umieściłem w rodzinie części na moim rysunku?

To skomplikowany temat, w zasadzie już musiałem zrezygnować z projektu podobnego do Twojego, bo miałem za dużo felietonów do wyświetlenia.

Możesz wstawić swoją rodzinę pokoi do MEP.

Jeśli chodzi o układ tabeli, możesz przesunąć ten, który jest wykonywany automatycznie (rodzina części na arkuszu Excela) i zwrócić niezbędne wartości w mniejszej tabeli, na której dostosujesz okno, aby usunąć wyświetlanie w MEP.

Możesz ustawić "równe innej komórce ", aby sterować wartościami z małej tabeli w MEP. 

Cóż, obraz jest większy niż rodzina części, ale musisz sobie wyobrazić coś przeciwnego...

Narzędzia MYCAD są po to, aby to zrobić.

INTEGRACJA , aby automatycznie uzupełniać serię i/lub repertuar części.

2 polubienia

flegendre, ładnie wygląda narzędzie INTEGRACJA, ale potrzebujesz subskrypcji na co rozumiem?

Majstrowałem więc, tworząc szkic, w którym cecha była przypisana do właściwości.

Które następnie odzyskałem w moim europ...

Działa dobrze ...